AUTOSALON VAN BRUSSEL 2020

 

Donderdag 2 januari 2020, Antwerpen – Jaguar Land Rover pakt op het Autosalon van Brussel in Paleis 6 uit met maar liefst 25 wagens waaronder de nieuwe Defender en de nieuwe Jaguar F-TYPE.

Wij zijn trots dat het Autosalon van Brussel het privilege heeft gekregen de nieuwe F-TYPE MY21 aan u te kunnen voorstellen (zie persbericht nr. 1 in bijlage).

De Jaguar F-TYPE kwam in 2013 op de markt en wist onmiddellijk vele harten te veroveren als échte tweezits sportauto. F-TYPE, een perfecte balans tussen rijdynamiek en een krachtig design.

Aan het basisdesign werd niet veel veranderd, gelukkig!

Wat wel veranderde:

  • Is het design vooraan geaccentueerd door een nieuwe motorkap – geïnspireerd op de legendarische Jaguar C- en D-TYPE
  • Nieuwe Pixel-Led met nieuwe lichtsignatuur en dynamische knipperlichten
  • Nieuwe bumper en nieuwe grille

Achteraan onderscheidt de nieuwe F-TYPE zich door nieuwe LED-achterlichten en aan de binnenzijde werden extra luxe-accenten aangebracht alsook een nieuw infotainment-systeem.

Er staan 2 F-TYPE modellen op de Jaguar stand: een convertible en een coupé (zie lijst onderaan dit persbericht).

Een andere blikvanger, en ongetwijfeld publiekstrekker, aan Jaguar-zijde is de Formula E racewagen, de Jaguar I-TYPE 4. Deze demonstreert als geen ander het sportieve karakter van Jaguar.

Al enkele jaren heeft Jaguar, als een van de eerste automerken, proefgedraaid in het Formula E wereldkampioenschap (zie persberichten nr. 2 en nr. 3 in bijlage) en in 2018 kwam Jaguar met een “full electric” I-PACE op de markt.

Jaguar, gekend voor zijn sportief DNA, was er als de eerste bij om EV-ervaring op te doen in dit kampioenschap en het als laboratorium te gebruiken voor de verdere ontwikkeling van zijn elektrische productiemodellen.

De laatste versie van de Jaguar Formula E staat op de Jaguar stand en demonstreert het sportieve karakter van Jaguar. De Jaguar I-TYPE 4!

Maar niet alleen in paleis 6 tonen we het sportieve Jaguar model; ook in het Dream Car-salon staat de Jaguar I-PACE eTROPHY race-versie (zie persbericht nr. 4 in bijlage) te pronken.

Recentelijk heeft de ervaring uit de eTROPHY ertoe geleid dat er verbeteringen kunnen worden aangebracht aan de actieradius van de Jaguar I-PACE (zie persbericht nr. 5 in bijlage).

In 2019 werd de eerste volledig elektrische Jaguar I-PACE bekroond met de hoogste onderscheidingen in de autowereld (zie persberichten nr. 6 en nr. 7 in bijlage):

·       Europese Auto van het Jaar

·       World Car of the Year

·       World Design Car of the Year

·       World Green Car of the Year

En ook de volgende gloednieuwe Jaguar XJ zal volledig elektrisch rijden, dat werd reeds aangekondigd tijdens het afgelopen Autosalon van Frankfurt.

2020 wordt voor Jaguar en voor Land Rover meer dan ooit “het jaar van de elektrificatie”. Later dit jaar krijgt u meer nieuws over de elektrificatie van een aantal interessante Jaguar modellen.

Aan de Land Rover zijde is er natuurlijk de langverwachte nieuwe Defender. “The Icon re-invented”, “the Best 4x4x4”, “Capable of Great Things”, de auto met een design dat iedereen kent en er ook vaak stiekem verliefd op is. Een auto met een uitstraling, een auto waar iedereen een uitgesproken mening over heeft. De Defender van de 21e eeuw is trouw gebleven aan zijn roots, aan zijn design, aan zijn typische avonturen-look en vooral aan zijn capabilities (zie persbericht nr. 8 in bijlage).

De auto werd tot het uiterste getest. Daar waar vele andere robuuste concurrenten het voor bekeken hielden qua testprogramma, ging Land Rover nog eens extra door. Immers deze auto moet alles kunnen, en meer!

Een Defender kon alles in het verleden en de nieuwe Defender zal alles kunnen in de toekomst!

De Defender samenvatten is behoorlijk moeilijk want deze auto is zo uniek, heeft zoveel troeven. Toch een kleine poging:

·       Een design dat uniek is én bleef. Onmiddellijk herkenbaar. Strak gelijnd, geen overbodigheden, reservewiel achteraan, opvouwbaar dak. Een Defender van de 21e eeuw!

·       Niet te stoppen op off-road gebied. The World’s Best Off-road Expert, zo definiëren onze Engelse collega’s de nieuwe Defender. Nieuw: Configureerbare Terrain Response, een verdere evolutie op het unieke Land Rover Terrain Response systeem. Clearsight Ground View; één druk op de knop en het hele motorcompartiment verdwijnt waardoor je nog precieser kan offroaden ...

·       Een trekvermogen van 3.500 kg; Een dakbelasting van 300 kg wanneer de auto stilstaat. Handig om onder de blote hemel te slapen of in een daktent.

·       Een stoer interieur waarbij robuuste en duurzame materialen worden gebruikt. Ook onbeperkte interieur-mogelijkheden: 5, 6, 7 of 8 zetels. Zelfs een jump-seat voor diegenen die met 3 personen vooraan willen zitten.

·       En last but not least, voorzien van de modernste technologie waaronder het nieuwe PIVI PRO infotainment systeem voor het eerst in de nieuwe Defender!

Op de Land Rover stand staan er maar liefst 4 Defenders: 3 modellen ‘110’ en 1 model ‘90’ (zie lijst onderaan dit persbericht). Daarnaast voorziet Land Rover een unieke Defender-like activiteit op de stand.

Tot slot, maakte Jaguar Land Rover op 19 december de overname van Bowler bekend. De Britse specialist in het produceren van all-terrain performance-auto's, high‑performance componenten en rally-voertuigen wordt toegevoegd aan het portfolio van Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover, naast de reeds bestaande divisies SV, Vehicle Personalisation en Classic (zie persbericht nr. 9 in bijlage).

 

Afspraak op 9 januari op de Jaguar Land Rover stand!

 

EINDE

 

Bijlages:

1.     Persbericht ‘Jaguar 21MY F-TYPE_Overzicht’

2.     Persbericht ‘Mitch Evans verbindt zijn  toekomst aan Panasonic Jaguar Racing’

3.     Persbericht ‘Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-TYPE 4 Formule E auto’

4.     Persbericht ‘Mark Turner wordt nieuwe Jaguar I-PACE eTrophy Championship Manager’

5.     Persbericht ‘Verbeterde prestaties voor Jaguar I-PACE’

6.     Persbericht ‘Jaguar I-PACE is European Car of the Year’

7.     Persbericht ‘Jaguar I-PACE – WCOTY & WCDOTY & WGC’

8.     Persbericht ‘New Land Rover Defender_Overzicht’

9.     Persbericht ‘JLR koopt Bowler’

 

Lijst met tentoongestelde wagens op de Jaguar-stand

F-TYPE MCF Coupe R 5.0P V8 S/C 575 pk - Eiger Grey

F-TYPE MCF Convertible R-Dynamic 2.0P 300 pk - Fuji White

I-PACE SE 400 pk - Caesium Blue

I-PACE S 400 pk - Photon Red

F-PACE 2.0D 180 pk Black Design Edition (R-Sport) – Portofino Blue

F-PACE SVR 5.0P V8 S/C 550 pk - Verbier Silver Satin

E-PACE S 2.0D 150 pk Man. Black Design Edition – Santorini Black

E-PACE SE R-Dynamic 2.0P 200 pk – Barosco Grey

XF Sportbrake 2.0D 180 pk Black Design Edition (Prestige) - Fuji White

XF 2.0P 250 pk Chequered Flag Edition (R-Sport) - Eiger Grey

XE SE R-Dynamic 2.0D 180 pk - Firenze Red

I-TYPE Formula E racewagen

 

Lijst met tentoongestelde wagens op de Land Rover-stand

Defender 90 D240 Base - Pangea Green met wit dak

Defender 110 P400 X - Gondwana Stone

Defender 110 P400 X - Gondwana Stone

Defender 110 P400 First Edition - Indus Silver

Range Rover D275 Vogue - Rosello Red

Range Rover Sport D249 HSE Dynamic - Santorini Black

Range Rover Velar P250 R-Dynamic S - Kaikoura Stone

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition P550 - Windward Grey

Discovery Sport D150 Man. SP0 5 seat MCF - Fuji White

Discovery Sport P200 S - Eiger Grey

Range Rover Evoque P300 R-Dynamic SE - Carpathian Grey

Range Rover Evoque P200 S - Firenze Red

Discovery SDV6 SE 3.0D 306 pk - Indus SilverVoor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.com


JLR @ BMS 2020_Persbericht.pdf 179 KB PB1 - JAGUAR 21MY F-TYPE_OVERZICHT.pdf 381 KB PB2 - MITCH EVANS VERBINDT ZIJN TOEKOMST AAN PANASONIC JAGUAR RACING.pdf 244 KB PB3 - PANASONIC JAGUAR RACING ONTHULT JAGUAR I-TYPE 4 FORMULE E AUTO.pdf 187 KB PB4 - MARK TURNER WORDT NIEUWE JAGUAR I-PACE eTROPHY CHAMPIONSHIP MANAGER.pdf 197 KB PB5 - VERBETERDE PRESTATIES VOOR JAGUAR I-PACE.pdf 173 KB PB6 - JAGUAR I-PACE IS 'EUROPEAN CAR OF THE YEAR'.pdf 551 KB PB7 - JAGUAR I-PACE - WCOTY & WCDOTY & WGC.pdf 462 KB PB8 - NEW LAND ROVER DEFENDER_OVERZICHT.pdf 425 KB PB9 - JAGUAR LAND ROVER KOOPT BOWLER.pdf 318 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER