CLARKS & LAND ROVER LANCEREN PARTNERSCHAP VOOR SCHOENEN

CLARKS & LAND ROVER LANCEREN PARTNERSCHAP VOOR SCHOENEN

Woensdag 3 oktober 2018

  • Land Rover en Clarks gaan samen herenschoenen ontwerpen voor herfstcollectie van 2018
  • ‘Life.Limitless’-gamma is geïnspireerd op onstuitbare terreincapaciteiten van Land Rover
  • Nieuw gamma verenigt duurzaamheid en toonaangevend Brits design waarvoor beide merken bekend staan
  • Tien collecties gepland voor komende vijf jaar
  • Nu te koop, verkrijgbaar via clarks.com

Antwerpen, 3 oktober 2018 – Land Rover en Clarks hebben hun expertise samengebracht om een nieuwe collectie herenschoenen te creëren.

 

De befaamde Britse merken hebben het ‘Life.Limitless’-gamma gelanceerd, met drie designs voor de herfst van 2018. De schoenen bouwen voort op de gemeenschappelijke merkreputatie voor design en innovatie, geïnspireerd op de capaciteiten en veelzijdigheid van Land Rover.

 

De drie designs richten zich tot alle terreinen, van de stad tot de bergen. De lichtste stijl, die de naam CLR.51N kreeg, is ontworpen met het oog op de stad. De middelste stijl, CLR52.N, is de meest veelzijdige terwijl de derde stijl, CLR53.N een onovertroffen bescherming, stabiliteit en comfort centraal stelt.

 

De collectie herenschoenen geeft het startsein voor een partnerschap tussen Land Rover en Clarks. De komende vijf jaar zullen er elk jaar twee ‘Life.Limitless’-collecties worden gelanceerd, een in de herfst en een in de lente. Elke collectie zal trouw blijven aan drie kernprincipes: grip, milieu en stabiliteit.

 

Joe Sinclair, Branded Goods and Licensing Director bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Het is fantastisch om samen te werken met een ander groot Brits merk zoals Clarks. Het ‘Life.Limitless'-gamma verenigt als geen ander design van topniveau met innovaties, twee zaken waarvoor zowel Land Rover als Clarks bekend staan.”

 

Jason Beckley, Chief Brand Officer bij Clarks, zei: “Het is zeer spannend en interessant om samen met Land Rover aan dit project te werken. De synergie tussen onze beide merken spreekt voor zich, niet alleen door ons gedeelde Britse erfgoed, maar ook door de toewijding van beide ondernemingen voor designdetails en innovatie.

 

We hebben ervoor gezorgd dat de collectie drie kernprincipes respecteert: grip, milieu en stabiliteit. Net als de wagens van Land Rover zijn deze schoenen geschikt voor uiteenlopende terreinen en bieden ze de drager evenveel functionaliteit als comfort, twee elementen die centraal staan in ons DNA.”

 

 

De Life.Limitless-collectie wordt verkrijgbaar via Clarks.com en bij bepaalde Clarks-verkopers.

 

EINDE

Aantekeningen voor de redacteurs

 

Over Land Rover

 

Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport, Range Rover Velar en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun SUV-segment. 80 procent van het modellengamma wordt geëxporteerd naar meer dan 100 landen.

 

Over Clarks

 

Cyrus en James Clark, schoenmakers sinds 1825, maakten ooit een slipper uit restjes schapenvel. In die tijd was dat een baanbrekend idee, een combinatie van uitvinding en vakmanschap die centraal bleef staan in alles wat we doen. Ook vandaag nog begint elk paar schoenen met een leest, die met de hand werd uitgesneden uit een enkel blok

haagbeukenhout. Vervolgens stellen geavanceerde constructietechnieken, technologieën en materialen

ons in staat om schoenen en accessoires te maken op maat van de moderne wereld. In ons archief van meer dan 22.000 Clarks-stijlen bevinden zich schoenen die een ware revolutie hebben ontketend, die hun stempel drukten op een hele generatie en die nog steeds tot de verbeelding spreken. Denk maar aan de iconische Desert Boot van Clarks. Deze schoen, die in 1950 werd ontworpen door Nathan Clark, weet ook vandaag nog te overtuigen. En dan is er nog Nature, een baanbrekende hybride sport-/vrijetijdsschoen die eind jaren tachtig debuteerde en onlangs opnieuw werd geïntroduceerd na een make-over. Nog een voorbeeld is Trigenic Flex, de handgemaakte innovatie die nu al een klassieker in wording is.

 

 

Sociale-mediakanalen van Land Rover PR:

 

- Facebook: https://www.facebook.com/landrover

- Twitter: https://twitter.com/landrover; @LandRover

- Instagram: https://www.instagram.com/landrover

- YouTube: https://www.youtube.com/user/landrover

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguarlandrover.com of neemt u contact op met:

Ely Price

Global PR Brand and Partnerships Senior Officer

eprice@jaguarlandrover.com

07469 405 346

 

Emily Hogg

Global PR Brand and Partnerships Officer

Ehogg2@jaguarlandrover.com

07384 532605