DUA LIPA EN JAGUAR CREËREN TRACK DIE ELKE FAN KAN REMIXEN OM EEN EIGEN NUMMER TE CREËREN

DUA LIPA EN JAGUAR CREËREN TRACK DIE ELKE FAN KAN REMIXEN OM EEN EIGEN NUMMER TE CREËREN

  • De wereldwijde superster en singer-songwriter werkt samen met Jaguar om op een volledig nieuwe manier muziek te maken, met revolutionaire technologie.
  • Fans kunnen hun eigen versie creëren van Dua Lipa’s laatste track ‘Want To’.
  • Jaguars innovatieve software creëert op drie manieren gepersonaliseerde remixen: op basis van gegevens geregistreerd door de volledig elektrische I-PACE, met behulp van Spotify of door een ritme te tikken op een smartphone.
  • Er zijn meer dan een miljoen remixen mogelijk, met verschillende sferen, tempo’s en muziekstijlen, waaronder hiphop, orkestraal en drum-'n-bass.
  • ‘Want To’ is nu reeds de meest geremixte song uit de geschiedenis nadat Dua Lipa de track lanceerde tijdens een geheim optreden in Amsterdam.
  • De track ‘Want To’ werd beïnvloed door gegevens van Dua Lipa’s rit met een I-PACE en de song zal ook op de nieuwe luxeversie van haar album staan, die op vrijdag 7 september 2018 wordt gereleased.
  • De Youtube link vindt u hier

De Brits-Kosovaarse singer-songwriter Dua Lipa heeft samengewerkt met Jaguar om op een volledig nieuwe manier muziek te maken. Met behulp van de speciaal ontwikkelde Jaguar-software creëerde ze een exclusieve remix van haar nieuwste track ‘Want To’ en geeft ze fans over de hele wereld de kans om zelf gepersonaliseerde remixen te creëren op basis van hun eigen gegevens, van de manier waarop ze rijden tot de songs die ze beluisteren, of door een ritme te tikken op hun smartphone.

Er zijn meer dan een miljoen verschillende remixen mogelijk, met verscheidene tempo’s en versies, die steunen op een brede waaier aan muziekgenres, van hiphop en dance over pop en drum-'n-bass tot orkestraal.

‘Want To’ is nu reeds de meest geremixte song uit de geschiedenis na de lancering tijdens een exclusief concert in Sugar City in Amsterdam, waar fans en sterren uit heel Europa – inclusief supermodel Doutzen Kroes en actrice Alix Benezech– met de volledig elektrische I-PACE reden om hun eigen versies te creëren. Ook onze Belgische Jef Neve creëerde zijn eigen remix van de song.

Ook Dua Lipa reed met de Jaguar I-PACE om haar eigen remix van ‘Want To’ te creëren: haar rijstijl werd geregistreerd door de intelligente sensoren van de auto. Van haar elektriciteitsverbruik tot haar manier van accelereren en remmen: alle gegevens werden gebruikt om de track te beïnvloeden, van het tempo tot het arrangement en de globale sfeer.

De ‘Dua Lipa x Jaguar’-versie van ‘Want To’ zal te horen zijn op het album ‘Dua Lipa The Complete Collection’, dat nu vrijdag, 7 september, wordt gereleased.

Bij de lancering van de track in Amsterdam verklaarde Dua Lipa: “Ik ben in de wolken met mijn samenwerking met Jaguar om de grenzen van muziek en technologie te verleggen voor mijn fans. Het is fantastisch dat iedereen zijn eigen, unieke versie van mijn single ‘Want To’ kan creëren op basis van de muziek waarnaar ze luisteren of de manier waarop ze met een Jaguar rijden.

“Dat de gegevens van mijn rit in de elektrische I-PACE de energie van mijn muziek kunnen wijzigen om een totaal nieuwe en ongelofelijke sound te creëren is bijna te gek voor woorden.”

En het zijn niet alleen bestuurders die de track kunnen remixen. Ook muziekliefhebbers overal ter wereld kunnen hun eigen versies van Dua Lipa’s song creëren door de slimme remixsoftware van Jaguar te gebruiken op http://remix.jointhepace.com. Deze innovatieve app stelt gebruikers in staat om de song van Dua Lipa te remixen op basis van hun Spotify-geschiedenis: ze neemt gegevens van de beluisterde muziek over en wijzigt bepaalde elementen van de track om een gepersonaliseerde versie te creëren. Van het gemiddelde tempo van uw playlists tot de sfeer en energie van de muziek die u het vaakst streamt: de gegevens worden gebruikt om een heel eigen remix te creëren. Mensen met een Spotify-account kunnen ook remixen creëren in de app door op hun smartphone te tikken om het tempo van de nieuwe versie te bepalen.

Elke mix die wordt gecreëerd via de web-app zal worden aangevuld met een unieke ‘Dua Lipa x Jaguar’-coverafbeelding. Alle remixen kunnen vervolgens worden gedeeld via de sociale netwerken van de gebruiker.

 

JAGUAR EN TECHNOLOGISCHE INNOVATIES 

Deze samenwerking tussen muziek en technologie is het jongste voorbeeld van hoe Jaguar een meer geconnecteerde ervaring tussen bestuurder en auto creëert. Geïntegreerde Jaguar-technologieën, zoals InControl en Smart Settings, analyseren de rijstijl en voorkeuren van de bestuurder en passen de instellingen aan om hun ervaring te verbeteren.

Connected Car engineer, Matt Peirce, legt uit: “Alle PACE-modellen van Jaguar beschikken over duizenden intelligente sensoren die stuk voor stuk reageren op de bestuurder, zijn rijstijl en zijn omgeving, om de rijervaring te personaliseren en de zintuigen te prikkelen. Door tijdens elke rit gegevens van binnen en buiten de auto te registreren, kunnen we de auto aan elke bestuurder aanpassen.

“Het zou ons niet verbazen als dit type van muziektechnologie in de toekomst deel zou uitmaken van elke Jaguar, zodat het entertainment beweegt, evolueert en zich aanpast aan u om zo een nog meer geconnecteerde ervaring te creëren. Dat zou impliceren dat we op termijn met nog meer muziekartiesten zullen samenwerken om vergelijkbare tracks te creëren die kunnen inspelen op uw manier van rijden.

“We gebruiken nu reeds InControl-gegevens om onze wagens te verbeteren en met de komst van software-updates ‘over the air’ zullen we de auto’s van klanten nog kunnen verbeteren en zelfs problemen kunnen oplossen zonder dat de klant een verdeler moet bezoeken.”

 

GEGEVENS REGISTREREN: HOE DE TECHNOLOGIE WERKT

Elke Jaguar E-PACE, F-PACE en I-PACE telt duizenden intelligente sensoren die gegevens verzamelen om de rijervaring te verbeteren. Alles wordt geregistreerd, van de rijstijl tot de gekozen instellingen.

Van elke rit worden zes verschillende gegevenssets verzameld via het InControl-infotainmentsysteem van Jaguar. Dit kan informatie over het remmen en accelereren bevatten, maar ook over de mate van intelligente recuperatie van remenergie en het energieverbruik, alsook over de gemiddelde rijsnelheid en -richting.

Die informatie wordt via de 4G technologie naar de cloud verzonden. De ‘Dua Lipa x Jaguar’-track gebruikt deze gegevens van de auto, in combinatie met de hypergeavanceerde software, om u een gepersonaliseerde remix te geven.

In de web-app kunnen gebruikers de optie ‘Spotify’ gebruiken om de track te remixen aan de hand van hun streaminggeschiedenis: de muziekstijlen die ze het vaakst beluisteren, het gemiddelde tempo van die tracks, enz. Deze informatie wordt gebruikt om de song van Dua Lipa te arrangeren en te remixen, om hem te personaliseren voor elke gebruiker.

Wie geen Spotify-account heeft, kan een remix creëren door op het scherm van zijn smartphone te tikken om het tempo te bepalen. De app genereert dan een versie van de song op maat van de snelheid en het ritme van het getik.

 

DE MEEST GEREMIXTE SONG UIT DE GESCHIEDENIS CREËREN

Om iedereen in staat te stellen de ‘Dua Lipa x Jaguar’-track te remixen, heeft een gespecialiseerd muziekproductieteam Dua’s masterversie ontleed om de kern van de track op te splitsen in zijn componenten en na te gaan hoe de song kon worden gearrangeerd door de sfeer, de stijl, de instrumentatie en het tempo aan te passen

Tijdens dit proces werden meer dan 3.500 audio stems gecreëerd, die de ingrediënten voor elke remix vormen, de componenten die werden geïntegreerd in een hypergeavanceerde, intelligente software, klaar om te worden gereorganiseerd op basis van autogegevens, de streaminggeschiedenis van Spotify of een tempo ingesteld door de gebruiker.

“De zes gegevenssets die worden geregistreerd bij elke rit in een Jaguar I-PACE, worden gebruikt om de track uit te voeren,” aldus Tor Castensson, van software-technologiepartner Plan8. “Elke ‘vingerafdruk’ van een rit vertaalt zich in een specifieke sfeer, snelheid, intensiteit en complexiteit en kiest melodieën, klanken en drums uit een waaier aan instrumenten. De track reageert effectief op uw rijsnelheid en rijstijl.”

Ben Sumner van Jaguars muziekproductiepartner Feel for Music, legt uit: “Het werkt als een cijferslot: er zijn vijf secties voor elke track, net als de vijf wieltjes van een slot. De gegevens van de verschillende onderdelen van de rit worden op verschillende manieren omgezet in een bepaalde sfeer en stijl, te vergelijken met het draaien aan elk wieltje om een andere combinatie te vinden. De software mengt de muziek naadloos tot een coherente remix. Elk wieltje komt overeen met honderden mogelijke audio stems, zodat er miljoenen versies van de track kunnen bestaan.”

 

THE PACE: SEASON 1

De samenwerking tussen Dua Lipa en Jaguar geeft het startsein voor een reeks van Jaguar-evenementen en -activiteiten in heel Europa met de naam ‘The PACE: Season One’. Die evenementen vieren de populaire SUV-modellen van het merk: de E-PACE, de F-PACE en de I‑PACE.

Na de lancering in Amsterdam zullen ook bestuurders in andere Europese landen de kans krijgen om hun eigen remixen te creëren op basis van proefritten met de Jaguar PACE-modellen tijdens speciale evenementen die doorheen de rest van 2018 en de start van 2019 worden georganiseerd.

The Pace: Season 2 volgt in de lente/zomer van 2019.

 

JAGUAR KANALEN:

Bezoek onze kanalen op maandag 3 september vanaf 22 uur, en maak deel uit van #the pace

www.jointhepace.be

www.facebook.com/JaguarBelux

www.instagram.com/jaguarbelux/

https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

#thepace

#jaguar

 

- Einde -

Aantekeningen voor redacteurs

Voor afbeeldingen kan u terecht op deze link.

De videolink vindt u hier.

 

Over Jaguar 

Jaguar verblijdt de wereld al tachtig jaar met zijn elegante design en adembenemende prestaties. De huidige Jaguar-familie belichaamt ‘The Art of Performance’, met de opmerkelijke en alom geprezen en bekroonde berlines XE, XF en XJ, de indrukwekkende sportwagen F-TYPE, de prestatiegerichte cross-over F-PACE – de snelst verkopende Jaguar ooit –, de nieuwe compacte prestatie-SUV E-PACE en nu de volledig elektrische prestatie-SUV I-PACE waarmee Jaguar de leiding neemt in de elektrische voertuigrevolutie. 

 

Contact

Isabelle Michiels

PR Manager Jaguar Land Rover Belux

T: 03 241 11 32

M : 0476 427 738

E : imichiel@jaguarlandrover.com

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER