GE-3D-PRINTE BESCHERMVIZIEREN VOOR NHS-PERSONEEL IN CONTACT MET HET CORONAVIRUS

GE-3D-PRINTE BESCHERMVIZIEREN VOOR NHS-PERSONEEL IN CONTACT MET HET CORONAVIRUS

  • Jaguar Land Rover start productie van door de NHS goedgekeurde beschermvizieren
  • De herbruikbare gezichtsmaskers worden geproduceerd in de 3D-printfaciliteit met rapid prototyping van het bedrijf, een van de meest geavanceerde in Europa
  • In eerste instantie zal het bedrijf elke week 1.300 vizieren voor cruciale medewerkers 3D-printen, met de ambitie om er 5.000 per week te ontwikkelen

Vrijdag 10 april 2020, Antwerpen - Jaguar Land Rover heeft haar prototypeactiviteiten omgekeerd om te starten met de productie van beschermvizieren voor cruciale medewerkers. Het maakt daarbij gebruik van haar CAD-ontwerpexpertise om tegemoet te komen aan de vraag van de regering naar meer vitale uitrusting om het coronavirus te bestrijden.

Het ontwerp is het enige herbruikbare, door de NHS goedgekeurde vizier in zijn soort. Het werd ontwikkeld in overleg met een team van gezondheidswerkers van de NHS voor efficiënt printen met rapid prototyping in het Advanced Product Creation Centre in Gaydon, waar een van de meest geavanceerde 3D-printfaciliteiten in Europa gevestigd is.

Dit komt op het moment dat een nationaal tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) voor het NHS-personeel aan de frontlinie in de strijd tegen covid-19 ertoe heeft geleid dat veel cruciale medewerkers gewond zijn geraakt door het urenlange dragen van oncomfortabele uitrusting of door een gebrek aan vitale beschermende kleding.

Door samenwerking met bedrijven zoals Pro2Pro in Telford is het de ambitie om 5.000 vizieren per week te produceren voor NHS-trusts in het hele Verenigd Koninkrijk.

Voorafgaande tests hebben al plaatsgevonden met een team gezondheidswerkers bij de Great Western Hospitals NHS Foundation Trust en de South Warwickshire NHS Foundation Trust voordat de assemblage begon bij Jaguar Land Rover in Warwickshire op 31 maart.

Door gebruik te maken van rapid prototyping-technologie konden de ingenieurs in minder dan een week verschillende variaties van het ontwerp uitproberen, waardoor medisch personeel kon terugkoppelen en verbeteringen konden worden doorgevoerd.

Ingenieurs van het Additive Manufacturing Centre, die de vizieren hebben ontworpen en geproduceerd, zijn nu in gesprek met leveranciers en partners om de productie op te schalen. Ze hopen een instrument te creëren dat massaproductie mogelijk maakt.

Jaguar Land Rover wil de opensource CAD-ontwerpbestanden ter beschikking stellen van Additive Manufacturers en leveranciers. De komende weken kunnen er dus nog veel meer beschermvizieren worden geprint.

Elk gezichtsmasker is ontworpen om hergebruikt te worden en kan gemakkelijk worden ontmanteld en gereinigd voor het opnieuw wordt gebruikt. Zo worden NHS-trusts beschermd tegen toekomstige tekorten naarmate de situatie evolueert.

Ben Wilson, Design Manager bij Jaguar Land Rover Additive Manufacturing and Prototype, verklaarde: “Het was een echte teaminspanning, we hebben verschillende materialen getest en het design verbeterd in overleg met artsen en verpleegkundigen aan de frontlinie. Zo konden we iets unieks en echt doelgerichts creëren.

Hoewel dit een kleine inspanning is, is het essentieel dat we zo veel mogelijk mensen helpen door onze middelen te gebruiken. Samenwerkende teams bij Jaguar Land Rover zullen samen met de bredere gemeenschap van computerondersteund design en 3D-printing blijven doen wat ze kunnen om gezondheidswerkers te helpen.”

Het heldere schild wordt vervaardigd met chemisch resistent polycarbonaat, dat door RGH Rubber Limited met behulp van een multi-cuttermachine afgewerkt wordt. Het werd ontwikkeld met behulp van geavanceerde lasersintering, jetfusie- en FDM-processen. Het team ging tot het uiterste om ervoor te zorgen dat de bovenkap urenlang comfortabel en veilig kan worden gedragen door toegewijde gezondheidswerkers.

Een stevige elastische band – geleverd door de Beacon Trimmings uit Coventry – houdt het vizier op zijn plaats en kan snel en gemakkelijk worden vervangen om besmetting te voorkomen.

Dr. Steve Iley, Chief Medical Officer voor Jaguar Land Rover, verklaarde: “De gezondheid en veiligheid van onze werknemers, klanten en hun gezinnen blijft onze prioriteit. Het is belangrijk dat we allemaal onze vaardigheden, expertise en faciliteiten gebruiken om het NHS-personeel aan de frontlinie te helpen beschermen tijdens de grootste crisis van ons land in een generatie.  We kunnen allemaal een rol spelen om mensen te helpen die het het hardst nodig hebben.”

De vizieren wordt geassembleerd door een team van vier Jaguar Land Rover-werknemers in een speciaal ontworpen schone ruimte. Er gelden strikte procedures om te garanderen dat er geen risico op besmetting bestaat voordat de afgewerkte vizieren de site verlaten.   

Jaguar Land Rover blijft nauw samenwerken met de Britse overheid en biedt zijn expertise op het vlak van onderzoek, (digitale) engineering en design aan. Daarnaast biedt Jaguar Land Rover ook aan om 3D-modellen en prototypes te printen, en stelt het tools voor machinaal leren, kunstmatige intelligentie en ondersteuning voor datawetenschap ter beschikking. Als onderdeel van lopende consortia zal Jaguar Land Rover ook mensen ondersteunen die cruciale uitrusting leveren voor de ontwikkeling van beademingstoestellen.

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteur:

De reactie van Jaguar Land Rover op covid-19

Jaguar Land Rover werkt nauw samen met de Britse overheid om onze steun en expertise te leveren in deze ongekende tijden. We hebben ons formeel geregistreerd als reactie op de oproep van de regering voor bedrijfsondersteuning bij de bestrijding van de impact van covid-19 in het Verenigd Koninkrijk. 

We hebben onze expertise op het vlak van onderzoek, (digitale) engineering en design beschikbaar gesteld, en daarnaast aangeboden om prototypes te printen, en tools voor machinaal leren, kunstmatige intelligentie en ondersteuning voor datawetenschap ter beschikking gesteld.

We concentreren ons ook op onze inspanningen om onze lokale gemeenschappen te ondersteunen door voertuigen van Jaguar en Land Rover te leveren aan organisaties zoals het Britse Rode Kruis en de hulpdiensten.

Land Rover is lid van de Disaster Relief Alliance, die het Rode Kruis helpt om gemeenschappen voor te bereiden op noodsituaties, hulp te bieden tijdens crisissen en steun te verlenen in de nasleep ervan. Er werd al 200.000 pond vrijgegeven om covid-19 te bestrijden. Jaguar en Land Rover hebben wereldwijd 308 voertuigen ingezet om noodhulporganisaties te ondersteunen.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.com


Jaguar Land Rover ge-3D-printe beschermvizieren voor NHS-personeel_Persbericht.pdf 322 KB Infographic_ How to clean 3D Visor.pdf 967 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER