HET LUXUEUZE CROWDSOURCING-PLATFORM 'BORN' EN LAND ROVER KONDIGEN EEN WERELDWIJDE SAMENWERKING AAN OM CREATIEVE PIONIERS TE VIEREN EN OPKOMENDE TALENTEN AAN TE MOEDIGEN

  • Britse constructeur van luxewagens gaat samenwerken met toonaangevend alternatief financieringsplatform voor lifestylebedrijven en creatieve ondernemers
  • Exclusieve interviews met 15 creatieve pioniers uit de sectoren design, mode, architectuur en gastronomie, gepubliceerd als een reeks kortfilms
  • Gevestigde marktleiders, zoals sterrenchef Massimo Bottura, bekroonde autodesigner Gerry McGovern en modeontwerpster Serafina Sama bespreken hun designinspiratie en geven advies aan nieuwe talenten

Land Rover gaat samenwerken met het toonaangevende alternatieve financieringsplatform BORN om creatieve leiders uit de hele wereld te vieren en opkomende artistieke talenten aan te moedigen. In het kader van de samenwerking zullen de twee merken een reeks kortfilms van exclusieve interviews lanceren met creatieve zwaargewichten uit de wereld van design, architectuur, mode, gastronomie en business.

Deze activiteit zal uitmonden in de 'BORN Ultimate Awards', gepresenteerd door Land Rover. Bij dit drie maanden durend designfeest dat plaatsvindt in het mondaine skioord Courchevel (Frankrijk) zullen in de lente van 2016 onderscheidingen worden toegekend om uitmuntende designstrategieën en -uitvoeringen – twee kernwaarden van Land Rover – te bekronen. De onderscheidingen zullen worden toegekend door een jury voorgezeten door BORN-oprichter Jean-Christophe Chopin en Land Rovers Chief Design Officer Gerry McGovern.

Gerry McGovern verklaarde: “Design staat centraal in onze sector en creatief leiderschap is een sleutelelement in alle modellen van Land Rover. We zijn dan ook verheugd over dit initiatief om deze waarden te vieren in alle mogelijke sectoren. Ik ben ontzettend blij dat we de kans krijgen om gevestigde waarden samen te brengen met enkele van de meest veelbelovende talenten uit de hele wereld."

De eerste drie van de 15 'Creative Leader'-films zijn reeds te bekijken op de website van BORN (www.born.com) en de socialemediakanalen van Land Rover. Ze voeren sterrenchef Massimo Bottura, de bekroonde auto-ontwerper Gerry McGovern en modeontwerpster Serafina Sama op.

Italiaans culinair opperhoofd Massimo Bottura, chef en zaakvoerder van de met drie Michelinsterren bekroonde Osteria Francescana in Modena, verschijnt in een van de eerste films. Massimo wordt geprezen als een chef die de Italiaanse keuken heeft verheven tot een internationaal bekroond niveau. In deze film praat hij met BORN-oprichter Jean-Christophe Chopin over zijn obsessie voor zijn ‘advies voor alles’. Massimo is er sterk van overtuigd dat je beter één ding goed kunt leren dan 'iets over alles', wat er onvermijdelijk toe leidt dat je 'niets over alles' weet. In de wereld van Massimo is de kwaliteit van ideeën even belangrijk als de kwaliteit van de ingrediënten: alleen door te lezen, te leren en zich te specialiseren word je een echte vakman.

Nog in het kader van de samenwerking tussen Land Rover en BORN zullen twee hedendaagse artiesten twee specifieke kunstwerken maken, die begin volgend jaar gedurende het hele wintersportseizoen tentoon zullen worden gesteld in Courchevel. Meer informatie over het project volgt later.

Ook slaat Land Rover in deze context de handen in elkaar met vijf minutieus geselecteerde fotografieautoriteiten, die van Land Rover een bijzondere uitdaging krijgen op basis waarvan Land Rover een fotograaf zal selecteren die de Born Ultimate Award ontvangt voor het beste gebruik van Instagram. Voor meer info kunt u terecht op http://www.instagram.com/landrover

EINDE

Aantekeningen voor redacteurs
Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun 4x4-segment. 80 procent van het modellengamma wordt geëxporteerd naar meer dan 170 landen.

Over Born

BORN is een wereldwijde ‘brandtech’-onderneming. BORN biedt een crowdfunding-oplossing voor kleine en middelgrote design- en lifestylemerken. Het digitale BORN-platform verenigt stijlliefhebbers, opkomende talenten, creatieve leiders en een jaarlijks feest, de BORN ULTIMATE AWARDS.

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER