Jaguar Land Rover concessies hervatten verkoopactiviteiten na versoepeling van de COVID-19 voorschriften

Jaguar Land Rover concessies hervatten verkoopactiviteiten na versoepeling van de COVID-19 voorschriften

  • In België en Groot-Hertogdom Luxemburg openen op 11 mei de Jaguar Land Rover concessies opnieuw hun deuren
  • Jaguar Land Rover fabrieken starten vanaf 18 mei met mondjesmaat herop
  • Strenge hygiëne en veiligheidsvoorschriften voor een maximale gezondheidsbescherming
  • New Jaguar F-TYPE nu in de concessies, op 18 juni gevolgd door de New Land Rover Defender

8 mei 2020, Antwerpen – Vanaf maandag 11 mei openen in België en Groot-Hertogdom Luxemburg de Jaguar Land Rover concessies opnieuw hun deuren. Na de gedwongen COVID-19 pauze mogen ze opnieuw voertuigen en accessoires verkopen. Met inachtneming van strenge hygiëne- en veiligheidsvoorschriften zullen ze vanaf dat moment weer hun volledige service aan hun klanten aanbieden. Met de nodige veiligheidsmaatregelen om de gezondheidsrisico's tot een minimum te beperken, zullen de concessies stap voor stap kunnen terugkeren naar de normale gang van zaken en de klant zoals gewoonlijk een 100% professionele service bieden.

We hebben enkele bewogen weken achter ons liggen. Ons anders zo vrije leven werd plots beperkt, en tegelijkertijd toonden we als gemeenschap kracht en solidariteit. Het COVID-19 virus gaat nog niet meteen weg en zal grote uitdagingen blijven vormen voor de samenleving. We zijn veel dank verschuldigd aan de hulpverleners. Deze helden zullen we bij Jaguar Land Rover ook de komende weken en maanden blijven ondersteunen.

Na de recente beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad kunnen onze verdelers op maandag 11 mei terug hun showroom openen. Het is voorlopig geen snelle terugkeer naar de normaliteit. Er zullen voorzorgen genomen worden op het vlak van ‘social distancing’ en hygiëne. Maar de persoonlijke en hoogstaande dienstverlening die we van hen gewend zijn, blijft gegarandeerd.   

Jaguar Land Rover is van plan de productie vanaf 18 mei geleidelijk te hervatten, te beginnen met de fabrieken in Solihull in het VK, evenals in Slowakije en Oostenrijk.

In China beginnen we herstel van de autoverkoop te zien en klanten keren terug naar onze showrooms. Onze joint venture-fabriek in Changshu is sinds medio februari in bedrijf.Aangezien landen de richtlijnen voor afstand nemen versoepelen en retailers over de hele wereld heropenen, zal de herstart van de productie in onze andere fabrieken te zijner tijd worden bevestigd. De gezondheid en het welzijn van onze medewerkers is onze eerste prioriteit. We ontwikkelen een robuust protocol en richtlijnen om een ​​veilige terugkeer naar het werk te ondersteunen. We zullen binnen ons bedrijf strikte sociale afstandsmaatregelen nemen en evalueren momenteel een aantal verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat we ons personeel beschermen en geruststellen wanneer ze weer aan het werk gaan. We blijven de COVID-19-situatie volgen en volgen de richtlijnen van alle relevante autoriteiten in de markten waarin we actief zijn.

De Jaguar Land Rover concessiehouders zijn klaar om hun klanten en prospecten te laten kennismaken met de Nieuwe Jaguar F-TYPE. Misschien kunnen zij dit jaar geen verre reis maken, maar zelfs een korte trip met deze volbloed sportwagen is keer op keer een onvergetelijke ervaring. De Nieuwe F-TYPE nodigt namelijk niet alleen als coupé maar vooral als convertible uit tot de eerste voorjaarsuitstapjes. De Nieuwe Jaguar F-TYPE is in België verkrijgbaar vanaf €65.100 (coupé) of €72.220 (cabriolet).

Ook het debuut in de concessies van de Nieuwe Land Rover Defender op 18 juni wordt met veel spanning verwacht: een legende – opnieuw bedacht voor de 21ste eeuw. Slim, robuust, krachtig en comfortabel. De Nieuwe Defender is in België verkrijgbaar vanaf €50.800 (model 90) of €56.800 (model 110).

Beide voertuigen zijn gemaakt om mensen te laten dromen en het vliegverbod te trotseren dat mogelijks tot in het vakantieseizoen doorloopt. Denk aan een aangenaam uitstapje naar de kust met de Nieuwe Jaguar F-TYPE Cabriolet om een frisse neus te halen. Of aan een avontuur in de Ardennen met de Nieuwe Land Rover Defender – uitgerust met Adventure Pack en daktent.

EINDE


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.comJaguar Land Rover concessies back to business_persbericht.pdf 268 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER