JAGUAR LAND ROVER EN GORILLAZ ZOEKEN GETALENTEERDE INGENIEURS VIA ‘ALTERNATE REALITY’

  • Jaguar Land Rover gebruikt nieuwe ‘mixed reality’-app van Gorillaz als innovatief rekruteringsinstrument
  • App daagt toekomstige ontwikkelingstalenten uit om de code te kraken
  • Succesvolle spelers krijgen voorkeursbehandeling in rekruteringsproces van Jaguar Land Rover
  • Wereldwijd initiatief heeft als doel om ruim 1.000 elektronici- en software-ingenieurs aan te trekken om de groeiende activiteiten van Jaguar Land Rover te ondersteunen
  • Jaguar Land Rover heeft dit jaar ongeveer 5.000 nieuwe werknemers nodig
  • Gorillaz-gitariste Noodle is Jaguars ambassadrice voor het Formula E-raceteam en de STEM-activiteiten (science, technology, engineering and mathematics)
  • Bekijk de film hier

Jaguar Land Rover en Gorillaz werken samen om de volgende generatie van uiterst getalenteerde elektronici- en software-ingenieurs te rekruteren. Ze dagen de sollicitanten uit om een code te kraken in de app van de virtuele band.

De beste deelnemers krijgen een voorkeursbehandeling in het rekruteringsproces van Jaguar Land Rover die het komende jaar duizenden intelligente talenten willen aanwerven. Deze talentenjacht verschilt zeer sterk van de traditionele sollicitatiemethode en is bedoeld om het gebrek aan ingenieursvaardigheden op te vullen en een breed gamma van talenten en nieuwe denkwijzen aan te trekken.

Noodle, gitariste van de band en ambassadrice van Jaguar Land Rover, geeft de uitdaging: “Kun jij de code kraken? Doe de test!! En misschien krijg jij wel de meest fantastische job die je je kunt indenken. Durf te winnen!”

De Gorillaz-app pakt vandaag uit met een nieuwe rekruteringsruimte van Jaguar Land Rover in de vorm van een 360°-omgeving in de garage van de thuisbasis van de band. In die ruimte, waar ook alle iconische voertuigen uit het verleden van de Gorillaz staan, kunnen sollicitanten kennismaken met en deelnemen aan een tweeledige uitdaging. Het eerste deel is ontworpen om gebruikers te informeren over de voordelen van elektrische wagens en omvat de assemblage van de Jaguar I-PACE Concept, Jaguars eerste zuiver elektrische sportwagen met vijf plaatsen. Gebruikers komen er alles te weten over de prestaties, de batterijtechnologie, het plaatsaanbod, het laadproces en het rijbereik van de auto.

Het tweede en meer veeleisende luik van de wedstrijd, ontwikkeld om aanstormende elektronicatalenten en programmeurs aan te trekken, zal focussen op het kraken van codes in Alternate Reality Game format (ARG). De uitdaging bestaat uit het kraken van de codes van een reeks raadsels, die hun nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, lateraal denken en probleemoplossende vaardigheden zullen testen – allemaal reële eigenschappen van een nieuwe generatie software- en ingenieurstalent.

Alex Heslop, Head of Electrical Engineering bij Jaguar Land Rover, verklaarde:

“Aangezien de autosector zich het volgende decennium verder zal transformeren onder impuls van software-innovaties, moeten we de grootste talenten aantrekken en daartoe moesten we ons rekruteringsproces ingrijpend herzien. Deze app biedt een aantrekkelijke manier om een gediversifieerde talentenpool aan te trekken op het gebied van softwaresystemen, cybersystemen, appontwikkeling en grafische prestaties. Het wordt een absolute primeur.”

Davor Krvavac, Executive Creative Director, B-Reel Londen, zei:

Deze boeiende samenwerking tussen Gorillaz en Jaguar Land Rover voegt een Alternate Reality Game laagje toe aan de al bestaande geavanceerde mixed reality mobile experience, die AR, VR en 360 combineert.”

De Jaguar I-TYPE, de volledig elektrische Formula E-racewagen van Panasonic Jaguar Racing, staat eveneens in de garage. Gebruikers kunnen op een poster van Noodle met de I-TYPE klikken voor een ‘FanBoost’. Zo kunnen ze de piloten van het @JaguarRacing-team een extra vermogensboost geven tijdens hun volgende race of @JaguarRacing volgen op Twitter-kanalen.

Het project is een uitloper van Jaguar Land Rovers STEM-initiatief met Gorillaz (2016), toen medeoprichtster en gitariste, Noodle, ambassadrice van Jaguars Formula E Racing-activiteiten werd. Als grootste Britse investeerder in onderzoek en ontwikkeling en als toonaangevende wereldwijde autoconstructeur plaatst Jaguar Land Rover Noodle centraal in zijn campagne om het tekort aan vaardigheden in de wereldwijde productiesector te dempen.

De onderneming heeft haar debuutseizoen in de Formula E gebruikt om Jaguar Land Rovers positie van vernieuwer te promoten als een business die de toekomst vorm geeft. Ze biedt namelijk het hoofd aan uitdagingen op het gebied van technologische innovaties en tekorten aan bepaalde vaardigheden.

Geïnteresseerde sollicitanten kunnen de Gorillaz-app nu downloaden in de iTunes App Store of op Google Play.

Voor meer informatie over rekrutering bij Jaguar Land Rover, klik hier: www.jaguarlandrovercareers.com. Voor specifieke functies op het gebied van elektrisering, zie: www.jaguarlandrovercareers.com/jlr-roles/product-creation/electrification/

De traditionele sollicitatiemethoden blijven beschikbaar en cv’s zullen worden aanvaard maar Jaguar Land Rover nodigt potentiële sollicitanten uit om de app te downloaden, de codes te kraken en de problemen op te lossen om hun weg naar een betrekking gevoelig in te korten.

                                        - EINDE -

 

Over Jaguar Land Rover

  • Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van ‘s werelds meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken.
  • Wereldwijd stellen we meer dan 40.000 mensen te werk en ondersteunen we nog eens ongeveer 240.000 arbeidsplaatsen bij onze concessies, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, India en Slowakije.
  • Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door het verlangen om baanbrekende producten te creëren die fantastische gebruikerservaringen afleveren. Als grootste investeerder in onderzoek en ontwikkeling in de Britse productiesector, hebben we de voorbije vijf jaar 12 miljard pond geïnvesteerd. Dit jaar alleen al besteden we meer dan 3 miljard pond aan de creatie van nieuwe producten en kapitaaluitgaven. In 2016 verkocht Jaguar Land Rover meer dan 583.000 wagens in 136 landen, waarbij meer dan 80 procent van de Britse productie voor export was bestemd.

 

Over Gorillaz

Gorillaz bestaat uit zanger 2D, bassist Murdoc Niccals, gitariste Noodle en drummer Russel Hobbs. Ze werden gecreëerd door Damon Albarn en Jamie Hewlett en brachten hun alom geprezen, gelijknamige debuutalbum uit in 2001.

De volgende albums van de band die The BRIT Awards en Grammy Awards won, waren Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) en The Fall (2011). Gorillaz is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen: ze stonden overal ter wereld bovenaan de hitlijsten en hebben wereldwijd concerten gegeven, van San Diego tot Syrië, met honderden miljoen streams en een recordverkoop als resultaat. Gorillaz was succesvol op nooit geziene manieren en won tal van onderscheidingen, waaronder de fel begeerde Jim Henson Creativity Honor. Ze staan ook in het Guinness Book of World Records als de meest succesvolle virtuele act ter wereld. Het nieuwe album Humanz werd vorige maand met veel succes gelanceerd: hij klom naar #1 in de VS en #2 in het Verenigd Koninkrijk en stond wereldwijd in meer dan zestig landen bovenaan de iTunes-hitlijst.

 

Over B-REEL

B-REEL is een creatief bureau dat moderne merken met hun publiek verbindt door middel van innovaties in storytelling en technologie. Met kantoren in New York, Los Angeles, Londen, Stockholm, Barcelona en Berlijn, behoren onder andere Google, Facebook, American Express, Nickelodeon, Nike, Pernod Ricard en B&O Play tot B-REEL’s klantenportfolio.

 

Over de Gorillaz-app

De Gorillaz-app, een ‘mixed reality’-app die in april werd gelanceerd, nodigt gebruikers voor het eerst uit in het vreemde en prachtige universum van ‘s werelds meest succesvolle virtuele band. De app verlegt de grenzen van de technologie door fans onder te dompelen in de wereld van Gorillaz en samen met Murdoc, 2D, Russel en Noodle te verblijven in het Gorillaz House. De volledig immersieve ‘mixed-reality’-app ontwikkeld door Gorillaz en B-Reel met de steun van Deutsche Telekom, is een unieke mix van reële gegevens, AR, VR en 360°-omgevingen en gebruikt de technologie voor het eerst in een verhalende context.

Om de release van het nieuwe album ‘Humanz’ te vieren, werden fans - via de app - uitgenodigd op de Humanz House Party, een exclusief, wereldwijd luisterevenement dat fans de kans gaf om het nieuwe album te beluisteren in het kader van de grootste geospecifieke luisterervaring ooit. Het evenement bracht mensen van 500 locaties samen, van Tokio tot Santiago.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.newsroom.jaguarlandrover.com of kunt u contact opnemen met:

Isabelle Michiels
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
03 241 11 32 – 0476 427 738
imichiel@jaguarlandrover.com

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER