JAGUAR LAND ROVER KOOPT ALL TERRAIN PERFORMANCE SPECIALIST BOWLER

JAGUAR LAND ROVER KOOPT ALL TERRAIN PERFORMANCE SPECIALIST BOWLER

  • Special Vehicle Operations (SVO) divisie van Jaguar Land Rover voegt Bowler toe aan portfolio, naast bestaande divisies SV, Vehicle Personalisation en Classic
  • Bowler verreikt Jaguar Land Rover met kennis van all-terrain voertuigdynamiek, extreme duurzaamheid en kleinschalige voertuigproductie
  • Overname door Jaguar Land Rover stelt toekomst, producten en klantenondersteuning van Bowler veilig

19 december 2019, Antwerpen - Jaguar Land Rover maakt de overname van Bowler bekend. De Britse specialist in het produceren van all-terrain performance-auto's, high‑performance componenten en rally-voertuigen wordt toegevoegd aan het portfolio van Special Vehicle Operations (SVO) van Jaguar Land Rover, naast de reeds bestaande divisies SV, Vehicle Personalisation en Classic.

Bowler – opgericht in 1985 en gevestigd in Derbyshire – boekte vele successen in internationale rally-evenementen. De expertise die Bowler heeft opgedaan op het gebied van all-terrain voertuigdynamiek, productietechnieken voor kleinschalige oplages en het fabriceren van extreem duurzame componenten, is uniek en zeer gewild.Direct na de oprichting ontwikkelde Bowler een bijzonder sterke relatie met Land Rover. In 2012 resulteerde die samenwerking in een merkpartnerschap, dat vervolgens resulteerde in de oprichting van de populaire Defender Challenge by Bowler-rallyserie tussen 2014 en 2016. Oprichter Drew Bowler overleed in 2016, maar zijn nalatenschap leeft voort in het team in Derbyshire waar Bowler voorlopig gevestigd blijft.

Michael van der Sande, Managing Director, Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations: "Al bijna 35 jaar lang staat de naam Bowler voor innovatie en succes, met een reputatie die het wereldwijd heeft opgebouwd tijdens de zwaarste offroadwedstrijden in de autosport. Voor ons is het spannend dat we nu de toekomst van Bowler als deel van Jaguar Land Rover kunnen helpen uitbouwen en aansturen. Bij Special Vehicle Operations kijken we er allemaal naar uit om te gaan samenwerken met onze nieuwe collega's van Bowler. Hun vaardigheden en ervaring toevoegen aan die van SV, Vehicle Personalisation en Classic is een cruciale stap in onze strategie om een boeiende en diverse portfolio aan producten en ondernemingen samen te stellen binnen Special Vehicle Operations. Nu zetten we ons allereerst in om de medewerkers en klanten van Bowler continu te ondersteunen tijdens deze overgang naar Jaguar Land Rover."

Hoogtepunten in geschiedenis van Bowler
1985
- Drew Bowler begint vanuit zijn huis in Derbyshire met het bouwen en verkopen van competitieve safari- en testauto's.
1991 - Drew Bowler wint ARC National Comp Safari.
2000 - Bowler neemt voor het eerst deel aan de wereldberoemde Dakar Rally in Afrika en races in Midden-Europa.
2004 - Bowler-model wint British Hill Rally Championship.
2005 - Bowlers grootste Dakar-inzending ooit resulteert in het op één na grootste fabrieksteam ooit, vrijwel alle auto's reden hem uit.
2006 - Bowler-modellen winnen zowel het Britse Baja National Championship als de Franse Baja.
2012 - Bowler sluit merkpartnerschap met Land Rover voor sponsoring, marketing en engineering, Defender Challenge 2014 gelanceerd om concurrenten voor te bereiden op Dakar. Bowler verhuist naar een nieuwe productiefaciliteit.
2016 - CSP-ontwikkeling begint. Oprichter Drew Bowler komt in november te overlijden.
2018 - Bowler-modellen claimen eerste, tweede en vierde plaats algemeen op Tuareg Rallye. Militaire CSP-concept debuteert.
2019 - Jaguar Land Rover neemt Bowler over.

 

EINDE

 

 Over Special Vehicle Operations

Special Vehicle Operations is een gespecialiseerd team van Jaguar- en Land Rover-ontwerpers, -ingenieurs en -technici die de prestaties, luxe en capaciteiten van Jaguar- en Land Rover-modellen naar een hoger niveau tillen:

SV ontwerpt, ontwikkelt en vervaardigt Jaguars en Land Rovers met het keurmerk SV volgens strenge specificaties en versterkt daarbij kerneigenschappen zoals prestaties en luxe.

Vehicle Personalisation voert maatwerk uit, vervaardigt unieke exemplaren en is verantwoordelijk voor de voertuigaccessoires en Premium Palette-lakken van Jaguar Land Rover.

Classic is de officiële bron van authentieke auto's, deskundige diensten, originele onderdelen en onvergetelijke ervaringen voor wereldwijde liefhebbers van klassieke Jaguars en Land Rovers.

Bowler, dat de ondernemingen Bowler Brands Limited, Bowler Motor Sport Limited en Bowler Manufacturing Limited omvat, bouwt all-terrain performance-auto's en rallyvoertuigen. Wilkin Chapman Business Solutions Ltd hielp de transactie tot stand komen via het bestuur van de eerdere bedrijven van Bowler.

Zie: https://www.landrover.com/special-vehicle-operations/special-vehicles.html https://www.landrover.com/explore-land-rover/land-rover-classic/index.htmlVoor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T : 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.com


Jaguar Land Rover koopt Bowler_Persbericht.pdf 323 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER