JAGUAR LAND ROVER OP TOURNEE OM TWEE JAAR KOOLSTOFNEUTRALE PRODUCTIE IN DE VERF TE ZETTEN

JAGUAR LAND ROVER OP TOURNEE OM TWEE JAAR KOOLSTOFNEUTRALE PRODUCTIE IN DE VERF TE ZETTEN

  • De Britse vestigingen van Jaguar Land Rover werden voor het tweede jaar op rij als koolstofneutraal gecertificeerd door het Carbon Trust.
  • De Jaguar I-PACE maakte een emissievrije rondrit langs zes vestigingen om deze verwezenlijking te vieren.
  • Jaguar Land Rover had zijn doelstelling om koolstofneutraal te werken al twee jaar op voorhand gerealiseerd.
  • Het engagement kadert in Jaguar Land Rovers 'Destination Zero’-visie, die streeft naar een veiligere en gezondere maatschappij en een schoner milieu.

Dinsdag 11 februari 2020, Anwerpen – Jaguar Land Rover heeft zopas een emissievrije rondrit langs zijn Britse productie- en ontwikkelingsvestigingen gemaakt om te vieren dat zijn vestigingen voor het tweede jaar op rij als koolstofneutraal werden gecertificeerd.

Een Jaguar I-PACE maakte een emissievrije rit van Gaydon naar Halewood en bezocht het hoofdkwartier in Whitley, de thuisbasis van Land Rover in Solihull, de zopas geëlektrificeerde productievestiging van Castle Bromwich in Birmingham en de motorenfabriek EMC (Engine Manufacturing Centre) in Wolverhampton.

De nieuwe certificering door het Carbon Trust kadert in Jaguar Land Rovers reis naar ‘Destination Zero’. De doelstelling om volledig koolstofneutraal te werken tegen 2020 werd twee jaar vroeger behaald dan vooropgesteld. Zo bevestigt Jaguar Land Rover zijn ‘zero emission’-engagement en zijn ambitie om bij te dragen tot een veiligere en gezondere maatschappij en een schoner milieu.

De reis begon nadat de Jaguar I-PACE in Gaydon was opgeladen aan een van de 166 smart chargers die worden gevoed door de zonnepanelen op het nieuwe Advanced Product Creation Centre. Met zijn elektrische rijbereik van 468 kilometer had de Jaguar I-PACE geen enkele moeite om de hele route van 228 kilometer met een enkele laadbeurt af te werken.

Op 31 januari 2020 werd Jaguar Land Rover voor de tweede keer op rij gecertificeerd door het Carbon Trust. Dat certificaat bevestigt dat de activiteiten van alle productie- en ontwikkelingsvestigingen van beide merken tussen april 2018 en maart 2019 voldeden aan de internationale erkende PAS 2060-norm* voor koolstofneutraliteit. Samen nemen deze vestigingen 77 procent van Jaguar Land Rovers wereldwijde autoproductie voor hun rekening.

Om de koolstofneutrale status te bereiken, heeft Jaguar Land Rover geïnvesteerd in energiebesparende projecten zoals zonnepanelen en led-verlichting. In het Verenigd Koninkrijk is de operationele CO2-uitstoot met 74 procent gedaald in vergelijking met 2007, inclusief de aankoop van elektriciteit met REGO-label. Tegelijk daalde het energieverbruik per geproduceerde wagen met 37 procent sinds 2007.

Als onderdeel van de formele certificering heeft Jaguar Land Rover ook geïnvesteerd in vrijwillige emissiereductieprogramma’s met Gold Standard** om zijn koolstofuitstoot te compenseren. Voorbeelden daarvan zijn projecten voor schoon en veilig water in Kenia en Oeganda en projecten rond schone kookvuren in India en Ghana, programma’s die zowel het milieu als de maatschappij ten goede komen.

John Newton, Head of Certification bij het Carbon Trust, verklaarde: “Jaguar Land Rover was de eerste Britse autoconstructeur die voldeed aan de internationaal erkende PAS 2060-norm voor koolstofneutraliteit, en dat voor al zijn productie- en ontwikkelings-vestigingen. De onderneming heeft haar ecologische voetafdruk de afgelopen twaalf maanden nog verder gereduceerd en dat vinden we fantastisch. We zijn verheugd dat Jaguar Land Rover zich blijft engageren om een koolstofneutrale productie te verzekeren in het Verenigd Koninkrijk.”

Chris Thorp, Responsible Business Director, voegde toe: “Destination Zero plaatst duurzaamheid op lange termijn centraal in onze activiteiten. Een decennium van innovaties heeft ons in staat gesteld om de koolstofneutrale status te bereiken en het feit dat we twee jaar op rij gecertificeerd worden, weerspiegelt het harde werk en de toewijding van de hele onderneming. En daar blijft het niet bij: de hele onderneming zal projecten blijven steunen die ons helpen om de lus van waardevolle grondstoffen te sluiten."

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteur:

* De PAS 2060-norm bepaalt de vereisten om koolstofneutraal te worden en dit te demonstreren, en werd gepubliceerd door de British Standards Institution.

** De Gold Standard is een certificeringsprogramma voor niet-gouvernementele emissie-reductieprojecten om te verzekeren dat de koolstofcredits echt en controleerbaar zijn en dat de projecten meetbaar bijdragen tot de duurzame ontwikkeling.

De Jaguar I-PACE is ‘s werelds eerste bekroonde volledig elektrische prestatie-SUV in het premiumsegment. Hij levert schitterende prestaties dankzij twee door Jaguar ontwikkelde elektrische motoren die in totaal 400 pk en 696 Nm overbrengen op de vier wielen voor een sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 4,8 seconden. De uiterst geavanceerde lithium-ionbatterij met een capaciteit van 90 kWh biedt een rijbereik tot 470 km (WLTP). Het interieur creëert optimaal ruimte voor de passagiers, terwijl verfijnde materialen en een zorgvuldige aandacht voor elk detail er een echte Jaguar van maken. De I-PACE mag dan een middelgrote SUV zijn, hij biedt dankzij zijn ‘cab forward’-design en elektrische aandrijving achteraan een beenruimte van 890 mm, een waarde die vergelijkbaar is met die in luxeberlines.

Jaguar Land Rover heeft niet alleen een koolstofneutrale status bereikt, maar reduceerde ook zijn waterverbruik met 23 procent per wagen die sinds 2007 in het Verenigd Koninkrijk werd geproduceerd. Bovendien genereren de productie- en ontwikkelingsvestigingen van Jaguar Land Rover geen stortafval.

In maart 2019 behaalde Jaguar Land Rover de ISO 14001-norm, die zich toespitst op de manier waarop ecologische factoren worden geïntegreerd in de strategische planning van een onderneming.

Meer informatie over Destination Zero vindt u op https://www.jaguarlandrover.com/2019/destination-zero


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T : 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.com
Twee jaar koolstofneutrale productie_Persbericht.pdf 370 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER