JAGUAR LAND ROVER SPECIAL VEHICLE OPERATIONS MELDT OMZETGROEI IN BOEKJAAR 2019/20

JAGUAR LAND ROVER SPECIAL VEHICLE OPERATIONS MELDT OMZETGROEI IN BOEKJAAR 2019/20

  • De grote vraag naar het breedste gamma SV-modellen ooit leidt de afdeling Special Vehicle Operations van Jaguar Land Rover naar een recordverkoop voor boekjaar 2019/20
  • Special Vehicle Operations verkocht meer dan 9.500 SV-voertuigen in boekjaar 2019/20 – 64 procent hoger dan vorig jaar
  • De meest verkochte SV-modellen tillen de prestaties en luxe van Jaguar- en Land Rover-modellen naar een hoger niveau, denk maar aan de 550 pk sterke Jaguar F-PACE SVR en de 575 pk sterke Range Rover Sport SVR.
  • Uitbreiding van SV Specialist Centres naar 100 concessiehouders heeft een belangrijke rol gespeeld in de stijging van de verkoopcijfers

20 mei 2020, Antwerpen – De afdeling Special Vehicle Operations van Jaguar Land Rover verkocht in boekjaar 2019/20 meer dan 9.500 uiterst performante en luxueuze SV-producten, een stijging met 64% ten opzichte van boekjaar 2018/19.

De enorme vraag naar alle zeven SV-modellen heeft deze groei mogelijk gemaakt, met onder meer de Range Rover SVAutobiography met lange wielbasis, die Executive Class-zetels aanbiedt in vliegtuigstijl, en de bestuurdergerichte Range Rover SVAutobiography Dynamic met 565 pk.

De 575 pk sterke Range Rover Sport SVR blijft het meest verkochte SV-model, en kent ook in zijn vijfde productiejaar een stijgende vraag. De lancering van de 550 pk sterke Jaguar F-PACE SVR en Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic, die allebei in 2019 werden gelanceerd, leverde een aanzienlijke bijdrage aan het totale aantal.

Michael van der Sande, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, verklaarde: “Ondanks lastige verkoopomstandigheden voor de autosector in zijn geheel, zijn we verheugd dat de vraag naar de producten van Jaguar en Land Rover SV sterk blijft stijgen, slechts vijf jaar na de lancering van de afdeling. We beschikken momenteel over ons breedste gamma aan modellen ooit, met verbeterde prestaties en luxe, waarbij elk model een eigen persoonlijkheid heeft die weerklank vindt bij onze klanten.”

Deze stijging van de verkoop werd ondersteund door de lancering van SV Specialist Centres in belangrijke markten. Deze concessiehouders zijn opgeleid om te voldoen aan de veeleisende behoeften van het SV-klantenbestand en om de hoogwaardige service te leveren die van SV wordt verwacht, inclusief personaliseringsverzoeken. De SV Specialist Centres zijn al gelanceerd bij 100 concessies over de hele wereld, en er volgen nog meer. In België vindt u de SV Specialist Centres bij onze dealers JLR Asse, JLR Brussels West (Drogenbos), JLR Hasselt, JLR Metropool Noord (Schoten), JLR Namur, JLR Peeters Herentals, JLR Tournai, JLR Wavre en JLR Luxembourg.

 Mark Turner, Commercial Director van Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations, verklaarde: “We hebben ons toegelegd op de vraag naar bestaande SV-voertuigen, terwijl we tegelijkertijd uitbreiden naar nieuwe sectoren met modellen zoals de Jaguar F-PACE SVR, die onmiddellijk ons op één na grootste volumevoertuig werd. De SV-aanwezigheid in het wereldwijde concessienetwerk van Jaguar Land Rover en op sociale media, in combinatie met SV Bespoke, heeft ook een positief effect op onze activiteiten.”

De afdeling SV Bespoke van Special Vehicle Operations – die koetswerkkleuren en -afwerkingen en interieur- en exterieurafwerkingen op maat maakt om echt persoonlijke voertuigen te creëren voor klanten – is ook met 20 procent gegroeid qua bestellingen op maat en hoogwaardig lakkleuren voor een selectie van Jaguar- en Land Rover-voertuigen.

Volg de Instagram-accounts van @JaguarSV en @LandRoverSV voor regelmatige updates van Jaguar en Land Rover SV en exclusieve verhalen van het team achter de wagens.

EINDE

 

Over Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations

Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations levert wereldwijd producten en diensten van absoluut topniveau aan de meest veeleisende klanten, inclusief SV-producten. SV versterkt de aantrekkingskracht van Jaguar- en Land Rover-modellen om ‘het beste van het beste’ te creëren, door belangrijke kenmerken zoals prestaties en luxe nog uit te vergroten.

Het boekjaar 2019/20 van Special Vehicle Operations omvatte zeven opvallende SV-modellen:

  • Jaguar F-TYPE SVR
  • Jaguar F-PACE SVR
  • Jaguar XE SV Project 8
  • Range Rover SVAutobiography
  • Range Rover SVAutobiography Dynamic
  • Range Rover Sport SVR
  • Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic

Alle SV-voertuigen kunnen worden besteld bij Jaguar Land Rover-concessiehouders wereldwijd, onder wie steeds meer erkende SV Specialist Centres.

Voor meer informatie, zie: www.jaguar.com/svo  www.landrover.com/svo

Naast de SV-producten produceert Special Vehicle Operations ook commerciële versies van Land Rover-producten, de gepantserde Range Rover Sentinel, accessoires van Jaguar en Land Rover, alsook de operationele Jaguar Land Rover Classic en de terreinspecialist Bowler.

Volg SV op Instagram:

@JaguarSV  https://www.instagram.com/jaguarsv
​@LandRoverSV  https://www.instagram.com/landroversv/


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
​PR Manager Jaguar Land Rover Belux
​T: 03 241 11 35
​M : 0476 319 629
​E : [email protected]



Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations omzetgroei_Persbericht.pdf 502 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Over Jaguar Land Rover: de toekomst van moderne luxe opnieuw uitvinden door design

De Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover vertaalt zich in een duurzaamheidsgerichte visie op

moderne luxe door design.

Onze toonaangevende, moderne luxe modellen Range Rover, Discovery, Defender en Jaguar zijn wereldwijd in trek. In boekjaar 2021/22 verkochten we meer dan 370.000 wagens in 123 landen. Geëlektrificeerde modellen waren goed voor ongeveer twee derde van de verkochte wagens, dankzij een modellengamma dat naast de nieuwste benzine- en dieselmotoren ook volledig elektrische en hybride elektrische technologieën omvat.

We transformeren onze onderneming om tegen 2039 netto nul CO2 uit te stoten in onze toeleveringsketen, producten en activiteiten en hebben een stappenplan uitgewerkt om de emissies in onze eigen activiteiten en waardeketens tegen 2030 te verminderen door middel van goedgekeurde, op wetenschap gebaseerde doelstellingen. Elektrificering staat centraal bij deze strategie ; alle Jaguar en Land Rover modellen zullen tegen het einde van dit decennium verkrijgbaar zijn in een volledig elektrische uitvoering.

We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorenfabriek en een batterijassemblagefabriek. We hebben ook autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije, naast zeven technologiecentra over de hele wereld.

Jaguar Land Rover, sinds 2008 een volwaardige dochteronderneming van Tata Motors, heeft een ongeëvenaarde toegang tot toonaangevende wereldspelers in technologie en duurzaamheid binnen de bredere Tata Group.

Voor meer informatie over de Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover kunt u terecht op:

https://www.jaguarlandrover.co...

NEWSROOMS

Newsroom international
Newsroom Jaguar Land Rover BELUX
Newsroom Jaguar BELUX
Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER