JAGUAR LAND ROVER VERSNELT ELEKTRIFICATIE:

JAGUAR LAND ROVER VERSNELT ELEKTRIFICATIE:

- GAMMA NIEUWE GEËLEKTRIFICEERDE MODELLEN ZAL WORDEN GEBOUWD IN HET VK

- ONDERNEMING ROEPT OP TOT BATTERIJFABRIEK OP GIGASCHAAL

 

  • Jaguar Land Rover gaat gamma nieuwe geëlektrificeerde auto's in het VK bouwen, en zo duizenden banen vrijwaren
  • Eerste auto wordt de volledig elektrische Jaguar XJ van de volgende generatie
  • De onderneming roept op tot een batterijfabriek op gigaschaal in het VK om het land aan de top te plaatsen van elektrische mobiliteit
  • De productie van elektrische auto's in het VK is de volgende stap in de elektrificatiestrategie van Jaguar Land Rover
  • De bekendmaking gebeurde vrijdag ll, op het moment dat het laatste exemplaar van de huidige XJ-berline, het vlaggenschip van Jaguar, van de productielijn rolt

 

Dinsdag 9 juli 2019 - Antwerpen: Jaguar Land Rover kondigde vrijdag ll plannen aan om een gamma nieuwe geëlektrificeerde modellen te gaan produceren in zijn fabriek in het Britse Castle Bromwich. De bekendmaking is de volgende belangrijke stap in het engagement dat de onderneming aanging om klanten vanaf 2020 geëlektrificeerde versies aan te bieden van alle nieuwe Jaguar- en Land Rover-modellen.

Prof. dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, verklaarde: “De toekomst van mobiliteit is elektrisch en als visionair Brits bedrijf gaan we het engagement aan om onze volgende generatie van emissievrije wagens in het VK te bouwen.

We brengen onze productie van elektrische wagens, Electric Drive Units en de batterijassemblage onder in dezelfde locatie om in de Midlands een powerhouse van elektrificatie te creëren.”

De eerste nieuwe elektrische auto die in de fabriek geproduceerd zal worden, wordt het vlaggenschip van Jaguar, de luxeberline XJ. De XJ, die kan terugblikken op acht generaties, is al meer dan 50 jaar de keuze van topmanagers, celebrity’s, politici en leden van het koninklijk huis. Hij werd getekend, technisch ontwikkeld en geproduceerd in het VK en geëxporteerd naar ruim 120 landen.

De medewerkers van Castle Bromwich kregen de bevestiging van het nieuws op het moment dat de productie van de huidige XJ ten einde liep. Als pionier van een reeks innoverende sectorprimeurs in de 50 jaar dat hij geproduceerd werd, zal de nieuwe XJ voortbouwen op de typerende kenmerken van zijn voorgangers: prachtig design, intelligente prestaties en opzienbarende luxe.

Het nieuwe volledig elektrische model zal gecreëerd worden door hetzelfde deskundige team van designers en productontwikkelingsspecialisten dat de Jaguar I-PACE, de eerste elektrische premium-SUV ter wereld, – en World Car of the Year 2019 – op zijn naam mag schrijven.

De bekendmaking van vrijdag, die verschillende duizenden banen vrijwaart in het VK, is de volgende fase in de uitvoering van de elektrificatiestrategie van Jaguar Land Rover. In januari bevestigde de onderneming plannen om met investeringen in nieuwe en bestaande infrastructuur de assemblage van batterijen en EDU's (Electric Drive Units) naar de Midlands te brengen. Die investeringen in het eerder gecommuniceerde investeringsplan werden vervroegd.

Het nieuwe Battery Assembly Centre in Hams Hall, dat operationeel zal zijn in 2020, zal het meest innoverende en technologisch geavanceerde zijn in het VK, met een geïnstalleerde capaciteit van 150.000 stuks. Het zal samen met het Engine Manufacturing Centre (EMC) in Wolverhampton, de thuisbasis van de wereldwijde productie van EDU's van Jaguar Land Rover, instaan voor de aandrijving van de volgende generatie van Jaguar- en Land Rover-modellen.

De diepgaande transformatie van Castle Bromwich naar de eerste fabriek van elektrische premiumwagens in het VK wordt de meest substantiële in de geschiedenis van de fabriek. Later deze maand beginnen de eerste werkzaamheden voor de installatie van de volledig nieuwe infrastructuur en technologie die nodig zijn voor de volgende generatie van de Modular Longitudinal Architecture (MLA) van Jaguar Land Rover. De MLA-architectuur, die intern getekend en technisch ontwikkeld werd, maakt het mogelijk om flexibel schone en efficiënte diesel- en benzinevoertuigen te produceren naast volledig elektrische en hybride modellen.

Met de uitbreiding van het gamma geëlektrificeerde voertuigen van Jaguar Land Rover krijgen klanten een ruimere keuze uit wagens afgestemd op hun levensstijl. De wagens een ruimere ingang laten vinden bij klanten blijft echter een uitdaging.

Prof. dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, verklaarde:Gebruiksgemak en betaalbaarheid zijn de twee belangrijkste factoren die het succes van elektrische voertuigen tot op het niveau zullen brengen dat we allemaal nodig hebben. Opladen zou zo makkelijk moeten zijn als tanken met een klassieke auto.

Betaalbaarheid zal enkel gerealiseerd worden als we batterijen hier in het VK maken, dichtbij de autoproductie, om de kosten en het veiligheidsrisico van importeren uit het buitenland te vermijden. Het VK heeft de grondstoffen, het wetenschappelijk onderzoek in onze universiteiten en een al aanwezige leveranciersbasis om het VK aan de top te plaatsen van mobiliteit en jobcreatie.”

Met zijn engagement vandaag om elektrische auto's in het VK te gaan produceren, roept Jaguar Land Rover de regering en de sector op tot samenwerking om batterijproductie op gigaschaal naar het land te brengen. Het bouwt voort op het UK Battery Industrialisation Centre en de Faraday Challenge van de regering, die essentieel zijn om de volgende generatie van batterijen kleiner en goedkoper te maken en een hogere energiedichtheid te geven. Die cruciale stappen zullen ook de bestaande toeleveringsketen ondersteunen en doen groeien door het VK minder afhankelijk te maken van essentiële materialen die vandaag in het buitenland aangekocht worden.

Samen zijn die initiatieven enablers voor batterijproductie en de vraag bij automobielbedrijven, om in de toekomst fabrieken op gigaschaal naar het VK aan te trekken. 

EINDE


 

JLR Elektrificatie_Persbericht.pdf 354 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER