JAGUAR ONTHULT OUTFIT VAN I-TYPE 3 CONCEPT VÓÓR DE E-PRIX IN ROME

  • Panasonic Jaguar Racing onthult outfit van concept Jaguar I-TYPE 3
  • Nelson Piquet Jr rondt in Spanje met succes en op vertrouwenwekkende wijze testrit van Gen 2 racewagen af.
  • Teamfocus op maximaliseren van punten bij aanvang elektrische straatraces in Rome

Whitley, maandag 9 april: Panasonic Jaguar Racing onthulde vandaag de conceptoutfit voor de Jaguar I-TYPE 3, hun Gen 2 racewagen voor het vijfde seizoen van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. Terwijl het Britse team zijn missie 'Race to Innovate' voortzet, is dit een nieuwe historische mijlpaal in de elektrificatiestrategie van Jaguar Land Rover.

De Gen 2 racewagen is een gedurfd, futuristisch en dynamisch design en een grote stap voorwaarts op het vlak van snelheid en prestaties.  Het maximumvermogen stijgt tot 250 kW (equivalent van 335 pk) beschikbaar tijdens de kwalificaties en 200 kW beschikbaar tijdens de race. Dankzij een verbeterde batterij konden de teams overschakelen naar één racewagen per piloot en kon de verplichte autowissel achterwege gelaten worden, een bewijs van de snelle technologische ontwikkeling op het vlak van elektrische voertuigen op batterijen. De Jaguar I-TYPE 3 zal ook uitgerust zijn met een led-halo, nadat de FIA eerder dit jaar nieuwe veiligheidsregels invoerde.

James Barclay, Team Director Panasonic Jaguar Racing zei: “Dit is een spannende dag voor Panasonic Jaguar Racing, omdat we een nieuwe stap zetten in ons elektrificatietraject. We nemen deel aan de kampioenschappen om lessen te trekken uit de Formula E en ze rechtstreeks uit de race over te dragen op de weg, om toekomstige elektrische voertuigen voor Jaguar Land Rover te helpen vormgeven. De concept uitvoering van de Jaguar I-TYPE 3 is een stap voorwaarts ten opzichte van de racewagen van dit seizoen, die we later dit jaar zullen onthullen. Tegelijk blijven we gefocust op het seizoen en zetten we de positieve vooruitgang die we als team boeken verder. We kijken ernaar uit om in Rome te racen voor onze gepassioneerde Italiaanse racesportfans."

Nelson Piquet Jr, #3: “Ik had vorige maand de gelegenheid om in een gesloten testevenement met het Jaguar I-TYPE 3 ontwikkelingsvoertuig te rijden. Het is een belangrijk moment voor het team, voor het kampioenschap en voor elektrische voertuigen. De auto maakte een veelbelovende, vertrouwenwekkende start, maar moet nog een heel ontwikkelingsproces ondergaan, voordat we later dit jaar beginnen te racen. Nu richt ik mijn aandacht op Rome. Ik ben dol op nieuwe circuits en neem de uitdaging graag aan."

Terwijl het team bezig is met de ontwikkeling van de racewagen voor het vijfde seizoen, beleeft Panasonic Jaguar Racing zijn beste seizoen tot nog toe. In elke race behaalden een of beide piloten punten en ze blijven erop gericht om hun succes verder te zetten bij het begin van het Europese deel van het kampioenschap, met de eerste E-Prix in Rome.

Mitch Evans, #20: “We zijn nu halfweg het seizoen en als team hebben we punten gescoord in elke race, een hele verbetering tegenover vorig jaar. Elke race komen we dichter bij een podiumplaats en er komen enkele nieuwe circuits aan, waaronder Rome en Zürich, dus ik kijk uit naar een competitieve strijd in Europa."

FanBoost opent voor de zevende E-Prix van het seizoen om 17:00 BST op maandag 9 april en sluit om 15:10 BST op zaterdag 14 april.

 

Tweet uw boost met #MitchEvans of #NelsonPiquetJr en #FanBoost, of bezoek: http://fanboost.fiaformulae.com/

- Einde -

 

Voor meer informatie over Panasonic Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Phoebe Eaton, Race Team Media Officer, Panasonic Jaguar Racing

Tel.: +44 (0) 7825 255 553

E-mail: phoebe.eaton@jaguarracing.com

 

Adrian Atkinson, Global PR Manager, Panasonic Jaguar Racing

Tel: +44 (0) 7979 554 005

E-mail: aatkins5@jaguarlandrover.com

 

NOTITIES VOOR REDACTEURS

OVER PANASONIC JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het FIA Formula E-kampioenschap.

Jaguars Formula E-programma zal tastbare R&D-voordelen opleveren voor de elektrisering van de toekomstige wegmodellen van Jaguar Land Rover en is uitgewerkt rond de basisfilosofie van het team: ‘Race to Innovate’. 

De constructeurs kunnen hun eigen aandrijving (motor, versnellingsbak, omvormer en achterwielophanging) ontwikkelen. Om de kosten te drukken, gebruiken alle teams echter ook gemeenschappelijke onderdelen, zoals het koolstofvezelchassis en de batterij. De focus ligt dus duidelijk op de ontwikkeling van de elektrische aandrijving.

De Formula E onderscheidt zich echter niet alleen met zijn zuiver elektrische concept, maar ook met de keuze van de circuits. Met uitzondering van de E-Prix van Mexico City, vindt elke ronde van het kampioenschap plaats op tijdelijke straatcircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden. Al de actie vindt plaats op een enkele dag, van de oefenronden tot de kwalificaties en de races zelf. De kalender voor 2017/18 omvat twaalf races in tien steden, waaronder double-headers in Hongkong en de seizoensfinale in New York. 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER