LAND ROVER ‘DEFENDER 2.000.000’ LEVERT RECORDBEDRAG VAN £ 400.000 OP VOOR GOEDE DOEL TIJDENS VEILING BIJ BONHAMS

  • Unieke Land Rover ‘Defender 2.000.000’ verkocht voor £ 400.000 (€ 550.000) tijdens prestigieuze liefdadigheidsveiling bij Bonhams in Londen
  • Opbrengst volledig bestemd voor Rode Kruis en Born Free Foundation
  • Tweemiljoenste Defender geassembleerd in aanwezigheid van survivor Bear Grylls en actrice en natuurbeschermer Virginia McKenna
  • ‘Defender 2.000.000’ ode aan 67 jaar Land Rover-productie in Solihull fabriek, die begon met de eerste Land Rover (wereldprimeur 1948 op AutoRAI) en in januari 2016 eindigt

De veiling van de Land Rover ‘Defender 2.000.000’ bij Bonhams in Londen heeft £ 400.000 opgeleverd. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel, te weten het Rode Kruis en de wildlife beschermingsorganisatie Born Free Foundation, twee organisaties die Land Rover al langer steunt.

 

De unieke Land Rover Defender is woensdagavond 16 december verkocht aan een bieder uit Quatar. Het is het tweemiljoenste geproduceerde exemplaar van de iconische terreinwagen, waarvan de productie in 1948 begon in Solihull met de Series I Land Rover, die in 1948 zijn wereldpremière beleefde op de AutoRAI in Amsterdam. De hele wereldpers kwam naar de hoofdstad voor de Britse creatie die, zoals de historie heeft geleerd, een van de succesvolste modellen is die de auto-industrie heeft voortgebracht. Door de jaren heen zijn in Solihull tweemiljoen exemplaren van de Series I, II, III en Defender geproduceerd. Eind januari 2016 stopt de productie van de huidige generatie.

De geveilde Land Rover Defender onderscheidt zich door unieke stylingelementen, zoals de in aluminium gegraveerde kaart van Red Wharf Bay in Wales, waar het idee voor de eerste Land Rover ontstond, ‘no. 2.000.000’-badges en lederen bekleding met ‘Red Wharf Bay’ design. Dit unieke exemplaar is in mei 2015 geproduceerd in aanwezigheid van ‘Discovery Channel’ survivor Bear Grylls, actrice Virginia McKenna (oprichter Born Free Foundation) en Stephen en Nick Wilks, zonen van de oprichter van Land Rover. Hun handtekeningen sieren ook deze unieke jubileum-Defender.

‘Project Lion Rover’
De Born Free Foundation besteedt het geld aan het ‘Project Lion Rover’ in Meru National Park in Kenia. Dit project is gericht op bescherming van leeuwenpopulaties en andere wildlife en het tegengaan van stroperij. De bij de veiling aanwezige Actrice Joanna Lumley, oprichtster van de Born Free Foundation in een reactie: “Echt fenomenaal dat een auto zoveel geld oplevert. Zonder de support van het publiek en partners als Land Rover zouden we lang zo effectief niet kunnen zijn.”

McKenna voegde daaraan toe: “Niet gehinderd door enige technische vaardigheden was het toch een hele eer dat ik de speciale nummerplaten op deze Defender mocht bevestigen. Land Rover is al sinds 1964 onderdeel van ons leven, toen ik samen met mijn echtgenoot Bill naar Kenia ging voor de film ‘Born Free’. Elke ochtend gingen we met de auto op pad met George Adamson en een leeuw. Heel fijn dat de opbrengst van de veiling nu bijdraagt aan het werk van Born Free in het Meru National Park.”

Hulp voor Nepal
Het Rode Kruis zal de donatie van de veiling gebruiken voor hulp aan door de aardbeving geteisterde
gemeenschappen in Nepal. Mike Adamson, Chief Executive van het Britse Rode Kruis: “We zijn Land Rover zeer veel dank verschuldigd met de helft van deze veilingopbrengst. Het Rode Kruis gebruikt al Defenders sinds de jaren vijftig. Diverse keren heeft Land Rover ons gesponsord met voertuigen en giften. Het project in Nepal is het achttiende waarbij wij steun krijgen van Land Rover. De donatie draagt bij aan het verbeteren van het leven en de levensomstandigheden van duizenden mensen.”

John Edwards, Managing Director of Jaguar Land Rover’s Special Vehicle Operations: “Eerder dit jaar hebben we deze jubileumversie omgeturnd in een collectorsitem. Met de expertise van mijn SVO-team en aantal Land Rover ambassadeurs hebben we een uniek exemplaar gecreëerd voor een veiling waarvan we nu al weten dat deel zal uitmaken van onze geschiedenis. De Defender heeft nog een hele toekomst voor zich, maarde oorspronkelijke Series Land Rover en de eerdere generaties Defender zullen voortbestaan in onze Jaguar Land Rover Heritage divisie.” 


 

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER