LAND ROVER VIERT 70E VERJAARDAG OP ZOUTE GRAND PRIX 2018 EN TRAKTEERT MET LAND ROVER DEFENDERS IN CHOCOLADE

Vrijdag 28 september 2018

  • Land Rover en The Chocolate Line vieren 70e verjaardag Land Rover met chocolade Defenders op Zoute Grand Prix.
  • Defender uit chocolade wordt geveild voor het goede doel door Bonhams
  • Jaguar stelt nieuwe elektrische I-PACE voor
  • Jaguar ambassadeurs Philippe Geubels en Jef Neve nemen deel aan de prestigieuze Zoute Rally aan het stuur van iconische Jaguar E-Type

Knokke- Heist, 28 september. Van 4 tot 7 oktober 2018 wordt Het Zoute opnieuw het internationale toneel voor de meest prestigieuze automerken tijdens de Zoute Grand Prix 2018. Naar jaarlijkse gewoonte ondersteunt Jaguar Land Rover ook dit jaar dit bijzondere event  met een indrukwekkende line-up van zowel oude als nieuwe modellen. Zo kan je er onder meer de nieuwe elektrische I-PACE komen ontdekken. Met zijn hypergeavanceerde, 90 kWh sterke lithium-ionbatterij bestaande uit 432 zakcellen, levert de I‑PACE een rijbereik van 470 kilometer (WLTP-cyclus). Bovendien kunnen eigenaars de batterij in nauwelijks 45 minuten voor 80 procent opladen aan een snelle gelijkstroomlader (100 kW). Thuis opladen kan aan een WallBox op wisselstroom (7 kW), die dezelfde laadstatus in iets meer dan tien uur bereikt – ideaal voor een nachtelijke oplaadbeurt. Klanten die bij de eersten waren om de eerste elektrische SUV van Jaguar te bestellen, nemen deze maand hun auto in ontvangst.

 

Uiteraard pakt Jaguar op de Zoute Grand Prix ook uit met enkele pareltjes uit het verleden  om deel te nemen aan de Zoute Rally: dit jaar zijn dat een Jaguar E-Type 3.8 L Roadster uit 1961 en een E-Type Series II OTS uit 1971. De E-Type was de eerste Europese sportwagen die op grote schaal geproduceerd werd en waarvan zowel vriend en vijand sterk onder de indruk waren. Tijdens de Zoute Rally zullen Jaguar ambassadeurs Jef Neve en Philippe Geubels het stuur nemen van deze bijzondere bolides.

 

Land Rover viert dit jaar z’n 70e verjaardag en dit gaat gepaard met heel wat evenementen. Zo kan je bijvoorbeeld sinds deze zomer in het Londense Design Museum terecht voor de “Material Innovation” expo, waar je als het ware getrakteerd wordt op een tijdreis door 70 jaar Land Rover materialen en voertuigdesign.

 

Ook op de Zoute Grand Prix 2018 wil Land Rover graag trakteren voor z’n verjaardag. Niet met taart, maar met chocolade van de hand van Dominique Persoone van The Chocolate Line. Als ambassadeur van Land Rover heeft hij twee indrukwekkende Land Rover Defenders gecreëerd in chocolade. Eén wordt geschonken aan de organisatie van de Zoute Grand Prix, de andere wordt op 5 oktober door veilinghuis Bonhams geveild ten voordele van Unsung Heroes, een platform van Land Rover waarmee het merk personen en organisaties wil belichten en ondersteunen die elke dag kleine heldendaden verrichten.

 

https://www.zoutegrandprix.be/nl

 

 

- EINDE

 

 

Nota’s voor de redactie:

 

De E-Type Series II OTS is eigendom van Jaguar Peeters te Herentals.

http://www.jaguar-dealer.be/belux/jaguar/jaguar-herentals-garage-peeters/nl/home/

 

De E-TYPE Roadster wordt ter beschikking gesteld door de recent opgerichte Jaguar Land Rover Classic afdeling te Essen.

https://www.jaguar.de/ueber-jaguar/jaguar-classic/classic-center-essen.html

 

De chocolade Land Rover Defenders zijn een creatie van Dominique Persoone, Land Rover ambassadeur en een gedreven chocolatier met een eigen cacaoplantage in Yucatan, Mexico.

https://thechocolateline.be/en/

 

Verander mee de wereld en nomineer kleine helden uit je eigen omgeving via https://unsungheroes.be/ de Land Rover community waarmee we personen en organisaties ondersteunen die elke dag kleine heldendaden verrichten.

 

Ontdek ook 70 jaar Land Rover materialen en voertuigdesign in het Londense Design Museum: https://designmuseum.org/exhibitions/material-innovation

 

 

Contact:

Isabelle Michiels

T: 03 241 11 32

M: 0476427738

E: imichiel@jaguarlandrover.com