NIEUWE GELUIDDEMPENDE TECHNOLOGIEËN VAN JAGUAR LAND ROVER HELPEN VERMOEIDHEID BIJ DE BESTUURDER TEGEN TE GAAN

NIEUWE GELUIDDEMPENDE TECHNOLOGIEËN VAN JAGUAR LAND ROVER HELPEN VERMOEIDHEID BIJ DE BESTUURDER TEGEN TE GAAN

  • ‘Active Road Noise Cancellation’ helpt ongewenste geluiden uit het interieur te weren
  • Door de blootstelling aan laagfrequentiegeluiden te beperken, kan vermoeidheid bij de bestuurder worden voorkomen
  • Vermoeidheid doet de gemiddelde reactietijd van de bestuurder met 16 procent toenemen*
  • ‘Active Road Noise Cancellation’ meet trillingen in het stuur en speelt tegengestelde geluiden af via de luidsprekers van de wagen
  • Technologie ingewijd door de nieuwe Jaguar F-PACE, Jaguar XF en Range Rover Velar

Vrijdag 9 oktober 2020, Antwerpen – Jaguar Land Rover heeft nieuwe geluiddempende technologieën onthuld die ongewenste weg- en rolgeluiden uit het interieur weren om de bestuurder en passagiers een stillere en meer geraffineerde ervaring te bieden.

Deze technologie, die werd ingewijd door de nieuwe Jaguar F-PACE, Jaguar XF en Range Rover Velar, kan ongewenste geluidspieken met 10 dB reduceren en het algemene geluidsniveau met 3 tot 4 dB verlagen. Dat komt overeen met een verlaging van het radiovolume met vier ‘stappen’. Deze aanzienlijke afname van de blootstelling aan laagfrequentiegeluiden tot 300 Hz kan vermoeidheid bij de bestuurder tegengaan op langere ritten**.

Vermoeidheid gaat ten koste van het vermogen van de bestuurder om gevaren of onverwachte gebeurtenissen het hoofd te bieden en maakt dat vermoeide bestuurders gemiddeld 16,72 procent trager reageren dan waakzame bestuurders*. Ongevallen voorkomen en het welzijn van de bestuurder verhogen staan centraal in het streven van Jaguar Land Rover naar Destination Zero, de ambitie om de maatschappij veiliger en gezonder en het milieu schoner te maken door onophoudelijk te innoveren.

‘Active Road Noise Cancellation’, mogelijk gemaakt door de ‘Active Acoustics’-technologie van Silentium, gebruikt sensoren op elk wiel om de trillingen van het wegdek constant te meten en een tegengestelde geluidsgolf te creëren die het lawaai voor de inzittenden elimineert. Door de trillingen continu te meten, kunnen zelfs onverwachte geluiden van putten en ruwe wegdekken worden geïsoleerd en geëlimineerd.

Het tegengestelde geluid wordt afgespeeld via het Meridian-soundsysteem, terwijl het voertuig detecteert welke plaatsen bezet zijn om de prestaties van Active Road Noise Cancellation voor de bestuurder en alle passagiers te optimaliseren. De technologie biedt een compromisloze oplossing om raffinement, autogewicht en rijgedrag in evenwicht te brengen en zo een ongekend luxegevoel te creëren.

Bij de P400e Plug-in Hybrid-versies (PHEV) van de nieuwe Jaguar F-PACE en de nieuwe Range Rover Velar werkt ‘Active Road Noise Cancellation’ samen met ‘Engine Noise Cancellation’ om het gevoel van welzijn naar een nog hoger niveau te tillen. Dankzij dit baanbrekende systeem komt de PHEV-versie nog verfijnder voor de dag voor een lagere CO2-uitstoot en efficiëntie, zonder dat de rijervaring eronder lijdt.

Iain Suffield, Refinement Advanced Technologies Specialist voor Jaguar Land Rover, verklaarde: “We gaan tot het uiterste om onze klanten een oase van rust te bieden en deze nieuwe technologie helpt ons om ongewenste geluiden uit het interieur te weren. Ze verzekert een meer rustgevende ervaring, die het welzijn van de inzittenden ten goede komt en de cognitieve belasting en dus de reactietijden helpt te verminderen. Dit onderzoek maakt deel uit van ons streven naar Destination Zero.”

Dr. Steve Iley, Chief Medical Officer voor Jaguar Land Rover, voegde eraan toe: “‘Active Road Noise Cancellation’ heeft niet alleen het potentieel om de rijveiligheid te verhogen, maar bevordert ook het welzijn en de levenskwaliteit voor onze klanten. In een post-coronatijdperk, waar we rekening moeten houden met een ‘nieuw normaal’, verwachten we dat klanten andere eisen zullen stellen aan hun private vervoersmiddelen. Er zal meer nadruk komen te liggen op een veilige, schone mobiliteit, waarbij persoonlijke ruimte, welzijn en hygiëne bijdragen tot een hoogwaardige rijervaring.”

Om aan de veranderende mobiliteitswereld te voldoen, ontwikkelt Jaguar Land Rover nieuwe technologieën en materialen. Het ontwerpt vandaag wagens die het welzijn van de inzittenden verbeteren, onder andere met een Driver Condition Monitor en ionisatie van de interieurlucht met een fijnstoffilter voor deeltjes vanaf 2,5 micrometer.

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs:

* National Center for Biotechnology Information: Research on the Relationship between Reaction Ability and Mental State for Online Assessment of Driving Fatigue

** National Center for Biotechnology Information: The Effect of Road Traffic Noise on Reaction Time

Voor meer informatie over Destination Zero kunt u terecht op: https://www.jaguarlandrover.com/2019/destination-zeroJLR Noise cancellation technology.pdf 1 MB Persbericht - Geluiddempende technologieën van Jaguar Land Rover helpen vermoeidheid bij de bestuurder tegen te gaan.pdf 373 KB

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.com

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Sociale mediakanalen van Land Rover:

www.facebook.com/landroverbelgium/
https://www.instagram.com/landroverbelux/
https://www.youtube.com/user/LandRoverBELUX

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER