PROF. SIR RALF SPETH, CEO van JAGUAR LAND ROVER, VERKOZEN TOT FELLOW OF THE ROYAL SOCIETY

PROF. SIR RALF SPETH, CEO van JAGUAR LAND ROVER, VERKOZEN TOT FELLOW OF THE ROYAL SOCIETY

5 mei 2020, Antwerpen – Prof. Sir Ralf Speth, CEO van Jaguar Land Rover, werd verkozen tot Fellow van de Royal Society. De eer die Sir Ralf te beurt valt, is de erkenning van zijn inzet voor onderzoek en ontwikkeling in het Verenigd Koninkrijk en zijn inzet voor STEM-onderwijs (wetenschap, technologie, engineering en wiskunde).

Sir Ralf voegt zich zo bij een wereldwijde groep van uitzonderlijke wetenschappers, die door de Royal Society zijn geselecteerd voor hun uitstekende bijdragen aan wetenschappelijk inzicht. Tot hun rangen behoren zes Nobelprijswinnaars en internationaal erkende leiders in industrieel en wetenschapsbeleid. De Royal Society, die sinds 1660 actief is, is een genootschap van vele van de meest vooraanstaande wetenschappers ter wereld en is de oudste wetenschappelijke academie die nog altijd bestaat.

Sir Ralf zei: “Het is een eer om verkozen te zijn in de Royal Society voor activiteiten die mij nauw aan het hart liggen en fundamenteel zijn voor de maatschappij.

Mobiliteit zal de komende tien jaar meer veranderen dan in de hele vorige eeuw. Door samenwerking en continue investeringen in O&O kunnen we de leiding nemen in de overgang naar geconnecteerde, naadloos geïntegreerde private-publieke mobiliteitssystemen. Dit doen we met een duidelijke focus op onze Destination Zero-missie: nul emissies, nul ongevallen en nul files. Onze ambitie is om samenlevingen veiliger en gezonder te maken, en ons milieu schoner.

Om dit te bereiken, moeten we diverse talenten inspireren en de volgende generatie knappe koppen koesteren, want zij zijn de werknemers van de wereld van morgen.”

Sir Ralf heeft de transformatie van Jaguar Land Rover van een niche-producent in het VK naar een wereldwijd premiumbedrijf en een gerespecteerde marktleider op het gebied van autotechnologie in goede banen geleid. Onder zijn leiding werd het bedrijf de eerste premiumconstructeur die een volledig elektrische prestatie-SUV ontwierp en ontwikkelde, de baanbrekende Jaguar I-PACE.

Sir Ralf heeft zich de afgelopen tien jaar ingezet voor de ontwikkeling van STEM-onderwijs op alle niveaus.

In februari vierde het bedrijf de officiële opening van het National Automotive Innovation Centre (NAIC) in het VK door HRH The Prince of Wales. Dit centrum bevindt zich in de Universiteit van Warwick en is een van de grootste onderzoeks- en ontwikkelingsfaciliteiten voor auto's in Europa. Het is een mooi voorbeeld van hoe academici en constructeurs zoals Jaguar Land Rover kunnen samenwerken om de grootste mobiliteitsuitdagingen van de maatschappij aan te gaan.

De partners die samenwerken in het NAIC, bouwen aan de toekomst en helpen de volgende generatie van ingenieurs, ontwerpers en onderzoekers te vormen.

Het bedrijf heeft zijn eigen Jaguar Land Rover Academy. De academie werkt samen met een aantal universiteiten, scholen, hogescholen en andere onderwijsinstellingen om de betrokkenheid van studenten bij STEM te verhogen en carrièremogelijkheden te bevorderen. Sinds zijn lancering heeft het schoolprogramma van Jaguar Land Rover wereldwijd meer dan 4,7 miljoen jongeren bereikt.

Via de Jaguar Land Rover Academy krijgen werknemers ook kansen om hun bestaande vaardigheden te ontwikkelen en er nieuwe aan te leren in elke fase van hun loopbaan. Jaarlijks worden miljoenen opleidingsuren aangeboden en een hoog percentage van de medewerkers werkt aan een formele academische of professionele kwalificatie.

Het bedrijf is de grootste stageplaats in de Britse automobielsector en een toonaangevende werkgever van afgestudeerden.

Venki Ramakrishnan, President of the Royal Society, zei: “In deze tijd van wereldwijde crisis is het belang van wetenschappelijk denken en de geneesmiddelen, technologieën en inzichten die dat oplevert, nog nooit zo duidelijk geweest. Onze Fellows en Foreign Members zijn een integraal deel van de missie van de Royal Society om de wetenschap te gebruiken ten voordele van de mensheid.

Gekozen worden voor het Fellowship is niet alleen een erkenning van uitzonderlijke individuele bijdragen aan de wetenschappen, het betekent ook dat men deel uitmaakt van een expertisenetwerk dat kan worden aangesproken om maatschappelijke en mondiale kwesties aan te pakken. De Fellows en Foreign Members van dit jaar hebben de 21ste eeuw mee vormgegeven door hun werk op de allernieuwste gebieden, van menselijke genomica tot klimaatwetenschap en machinaal leren. 

Het doet mij groot genoegen om hun huidige en toekomstige verwezenlijkingen te vieren, en hen te verwelkomen in de rangen van de Royal Society.”

 

EINDE

 

Aantekeningen voor redacteurs

  • De Royal Society is een onafhankelijk genootschap dat bestaat uit de meest vooraanstaande wetenschappers, ingenieurs en technologen uit het Verenigd Koninkrijk en het Gemenebest. De Foreign Members zijn afkomstig uit de rest van de wereld. Fellows en Foreign Members worden voor het leven verkozen via een ‘peer review’-procedure die uitgaat van wetenschappelijke excellentie. Elke kandidaat wordt beoordeeld op zijn eigen verdiensten en kan vanuit elke sector van de wetenschappelijke gemeenschap voorgesteld worden. Alles wordt in het werk gesteld om benoemingen van vrouwelijke kandidaten en kandidaten uit de opkomende disciplines aan te moedigen.
  • Er zijn ongeveer 1700 Fellows en Foreign Members, waaronder ongeveer 70 Nobelprijswinnaars. Jaarlijks worden tot 52 Fellows en tot 10 Foreign Members verkozen uit een groep van ongeveer 800 kandidaten die door het bestaande Fellowship worden voorgesteld.
  • Het erelidmaatschap (Honorary Fellowship) is bedoeld voor personen die een bijzondere dienst aan de wetenschap hebben bewezen, of de wetenschap grote voordelen hebben opgeleverd, maar niet de nodige wetenschappelijke verwezenlijkingen kunnen voorleggen die vereist zijn om verkozen te kunnen worden tot Fellow of Foreign Member. Zo zijn Bill Bryson en Melvyn Bragg bijvoorbeeld Honorary Fellows.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : avancauw@jaguarlandrover.com


CEO Jaguar Land Rover verkozen tot Fellow of the Royal Society_Persbericht.pdf 242 KB

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ’s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2018 verkocht Jaguar Land Rover 592.708 wagens in 128 landen.

We ondersteunen ongeveer 260.000 mensen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. We zijn een Brits bedrijf in hart en nieren, met twee grote ontwerp- en ontwikkelingssites, drie productievestigingen, een motorfabriek en een binnenkort te openen batterijmontagefabriek. We hebben ook zeven technologiecentra wereldwijd. In het Verenigd Koninkrijk zijn die gevestigd in Shannon, Manchester, Warwick (NAIC) en Londen. In de rest van de wereld bevinden ze zich in Portland (VS), Boedapest (Hongarije) en Changshu (China). We hebben autofabrieken in China, Brazilië, India, Oostenrijk en Slowakije. 

Vanaf 2020 zullen alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover een geëlektrificeerde versie hebben, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, en daarnaast ook de nieuwste benzine- en dieselmotoren blijven aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER