Range Rover Evoque Convertible : de opkomst van een nieuw tijdperk voor luxueuze cabrio's

 • 's Werelds meest terreinvaardige cabriolet wordt onthuld bij een schitterende zonsopgang in Londen
 • Prachtige achtergrond van Central Saint Martins (UAL), het Londense wereldbefaamde instituut voor progressieve kunst, design en creativiteit
 • De Range Rover Evoque Convertible verenigt design met terreinkwaliteiten tot een heel nieuw concept in de wereld van de wagens met open dak
 • Compromisloze openluchtluxe met ruimte voor vier volwassenen
 • Versterkt de aantrekkingskracht van de Evoque als meest verkochte Land Rover-model
 • De Evoque Convertible opent de Land Rover BORN Summit of Creativity
 • Wereldwijd te koop vanaf de lente van 2016

Londen, Verenigd Koninkrijk – Nadat Land Rover het publiek al een voorproefje gaf met snoepkleurige wireframesculpturen, heeft de constructeur de volledig nieuwe Range Rover Evoque Convertible eindelijk aan de wereld voorgesteld. De autobouwer deed dat bovendien op spectaculaire wijze.

De vijfde en jongste telg in de Range Rover-familie opende zijn dak voor het eerst in een adembenemende storm van licht, gerealiseerd met hypergeavanceerde projectietechnologie die de donkere koude winternacht omtoverde tot de gouden gloed van warme zonneschijn.

Het schitterende spektakel vond plaats tegen de achtergrond van het befaamde Central Saint Martins-gebouw van de University of the Arts London (UAL) in Granary Square, Kings Cross, Londen.

De projectie bedekte een terrein ter grootte van ongeveer tien tennisvelden met twintig projectoren, elk met een gecombineerde helderheid van 400.000 lumen, het equivalent van 40.000 kaarsen. De spectaculaire onthulling maakte bovendien gebruik van het innovatieve en hoogtechnologische waterballet van Granary Square, bestaande uit 1.080 fonteinspuiten en 4.320 individuele, energiezuinige leds. Elk van die spuiten werd individueel gestuurd en verlicht met behulp van een enorme pixelkaart om de sfeer van de veranderende seizoenen op te roepen.

De Range Rover Evoque Convertible mikt niet alleen op design, maar toont zich ook bijzonder terreinvaardig, biedt plaats aan vier volwassenen en heeft een volwaardige koffer en zelfs een innovatief luik voor alle materiaal voor skitripjes. Kortom: geraffineerd cabrioletplezier voor alle seizoenen en bestuurders over de hele wereld.

Gerry McGovern, Design Director en Chief Creative Officer van Range Rover, verklaarde: “De Range Rover Evoque Convertible is een symbool van luxe, raffinement en creatief design. De stadsomgeving van Londen is zijn uitverkoren speelterrein. De elegante proporties van de Evoque leenden zich perfect voor de creatie van een cabrio. En waar kon Land Rover zijn Convertible beter onthullen dan tegen de achtergrond van een van 's werelds toonaangevende centra voor kunst- en designonderwijs in de creatieve wijk van Londen."

UAL is de grootste Europese universiteit gespecialiseerd in kunst, design, mode en podiumkunsten. Ze bestaat uit zes colleges, waaronder Central Saint Martins dat wereldwijd bekend staat om zijn opleidingen in progressieve kunst, design en creativiteit.

Sinds de Evoque in 2010 werd gelanceerd, heeft hij het landschap van de luxe-SUV's grondig veranderd. Met bijna 500.000 verkochte exemplaren groeide de compacte Range Rover uit tot het meest verkochte model in de geschiedenis van Land Rover en zijn progressieve design luidde een ware ommekeer in de perceptie van compacte SUV's in. Met zijn geavanceerde technologie en zuinige benzine- en dieselmotoren heeft de Evoque een revolutie teweeggebracht in zijn segment.

Design staat centraal in de Evoque. Zijn unieke vormgeving werd in 2010 voor het eerst aan de wereld voorgesteld in de vorm van wireframesculpturen, een artistiek thema dat in 2015 een vervolg kreeg in de aanloop naar de onthulling van de jongste Range Rover. Zes nieuwe wireframesculpturen van de Convertible werden in oktober voorgesteld op uiterst exclusieve plaatsen in Londen en maakten nu ook deel uit van het indrukwekkende debuut van het productiemodel.

De onthulling van de Evoque Convertible geeft tevens het startschot voor een nieuw partnerschap tussen Land Rover en de BORN Summit of Creativity (born.com). BORN is een unieke crowdfunding-onderneming die werd opgericht om creatief talent overal ter wereld commercieel te mobiliseren. De Summit of Creativity viert jaarlijks de meest veelbelovende creatieve ideeën uit de hele wereld en weerspiegelt zo het engagement van Land Rover om het talent van morgen te ondersteunen.

In de aanloop naar die BORN Summit of Creativity, die in maart 2016 plaatsvindt in Courchevel (Frankrijk), zullen Land Rover en BORN een reeks kortfilms onthullen die de processen en uitdagingen van gevestigde creatieve marktleiders in beeld brengen, alsook de manier waarop zij opkomend talent stimuleren.

De Range Rover Evoque Convertible staat vanaf de lente van 2016 in de showrooms. Voor meer informatie kunt u terecht op landrover.com

 

-EINDE-

 

Noot aan de redactie:

 • Al sinds 1948 maakt Land Rover rasechte 4x4's met volwaardige terreincapaciteiten over het hele gamma modellen. De Defender, Discovery, Discovery Sport, Range Rover Sport, Range Rover en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun 4x4-segment. 80 procent van het modellengamma wordt geëxporteerd naar meer dan 170 landen.
 • De University of the Arts Londen (UAL) is het grootste Europese opleidingscentrum gespecialiseerd in kunst, design, mode en podiumkunsten. Het verenigt zes wereldvermaarde colleges, waaronder Central Saint Martins college.
 • Central Saint Martins geniet wereldwijde faam als centrum voor kunst en design. Het college werd opgericht in 1989 door de fusie van twee vermaarde instituten, Saint Martin's School of Art en Central School of Arts & Crafts, en vormt het hart van de creatieve designwereld in Londen. Het personeel en de studenten van CSM tasten voortdurend de limieten van hun discipline af en creëren toonaangevende kunst- en designwerken.
 • De BORN Summit of Creativity viert kunst en design, met als hoogtepunt de uitreiking van creativiteitsonderscheidingen. Deze Summit of Creativity vindt plaats in het prestigieuze skioord Courchevel in de Franse Alpen.
Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER