TAXI! ERVAAR DE JAGUAR XE SV PROJECT 8, ‘S WERELDS SNELSTE BERLINE, OP DE NORDSCHLEIFE VAN DE NÜRBURGRING

  • Jaguar geeft de liefhebbers van performante wagens de mogelijkheid om ‘s werelds snelste vierdeursberline te ervaren door de XE SV Project 8 met 600 pk en een topsnelheid van 320 km/u in te zetten als Nürburgring Race Taxi
  • De meest extreme, prestatiegerichte Jaguar voor de weg is recordhouder bij de serieberlines op de iconische Nordschleife van de Nürburgring met een rondetijd van 7 min. en 21,23 seconden gevestigd in november 2017.
  • Voor 199 euro kunnen sensatiezoekers een snelle ronde op ‘s werelds meest veeleisende circuit afwerken met een professionele racepiloot aan het stuur.
  • Geschenkvouchers voor Nordschleife-passagierservaringen met de Project 8 of XJR575 zijn nu beschikbaar op www.jaguar-experience.de

Antwerpen – Bezoekers op de Nordschleife van de Duitse Nürburgring kunnen voortaan een sensationele ronde van het legendarische circuit reserveren met de snelste in serie gebouwde vierdeursberline: de XE SV Project 8 met Track Pack wordt namelijk de nieuwe Jaguar Race Taxi.

De Project 8 is de meest extreme, prestatiegerichte Jaguar ooit voor de weg, ontworpen, ontwikkeld en met de hand geassembleerd door Special Vehicle Operations. In november 2017 versloeg de berline met zijn 600 pk sterke 5.0 V8-motor met compressor enkele van ‘s werelds snelste tweedeurscoupés en supersportwagens met een recordtijd van 7 minuten en 21,23 seconden.

De professionele piloten van Jaguar geven sensatiezoekers een volledige demonstratie van het uitzonderlijke prestatieniveau en weggedrag van de Project 8 en halen tijdens de demorondes op de ‘Groene Hel’ snelheden van meer dan 250 km/u. Ook zullen de inzittenden op het 20,8 kilometer lange circuit met 73 bochten G-krachten van meer dan 1,3 G ervaren. In de Karussell-bocht loopt dit zelfs op tot 1,8 G.
De Nordschleife van de Nürburgring vormde een cruciale testbank in de ontwikkeling van de XE SV Project 8: Jaguars team van ingenieurs en piloten in het SV-ontwikkelingscentrum aan het circuit, perfectioneerde er namelijk de meest circuitgerichte wagen die Special Vehicle Operations ooit heeft gebouwd.

Met zijn dynamische design en aluminiumintensieve zelfdragende koetswerkconstructie vormt de Jaguar XE de perfecte basis voor de straffere prestaties van de SV Project 8. Door voort te bouwen op het al wendbare en reactieve rijgedrag van de XE, resulteren de uitgebreide prestatieverbeteringen van de Project 8 in een sprint van 0 tot 100 km/u in 3,7 seconden en een topsnelheid van 322 km/u.

De Project 8 kan dan ook rekenen op heel wat autosporttechnologie van de bovenste plank, inclusief koolstofvezelpanelen, een regelbare aerodynamica, een unieke afstelling voor de ophanging met variabele rijhoogte en variabel camber. Hij is bovendien het eerste wegmodel met keramische wiellagers in F1-stijl en de eerste Jaguar met een gerichte circuitmodus (Track Mode), die de elektronische systemen afstemt op circuitgebruik.

De Project 8 Race Taxi, die is uitgerust met het Track Pack met twee zitplaatsen, vervoegt de 575 pk sterke XJR575 Race Taxi met vier zitplaatsen, de snelste en krachtigste XJ uit de vijftigjarige geschiedenis van het model.

De Jaguar Race Taxi-ervaringen zijn beschikbaar tot het circuit half november de deuren sluit en zal opnieuw worden aangeboden doorheen het open seizoen in 2019. Reserveren kan voor 199 euro per ronde op www.jaguar-experience.de. Ook geschenkvouchers zijn verkrijgbaar.

 

– EINDE –

 

AANTEKENINGEN VOOR REDACTEURS

Over Special Vehicle Operations

Special Vehicle Operations is een gespecialiseerd team van Jaguar- en Land Rover-ontwerpers, -ingenieurs en -technici die de prestaties, luxe en capaciteiten van Jaguar- en Land Rover-modellen naar een hoger niveau tillen. Zie: www.jaguar.com/about-jaguar/special-vehicle-operations/

Over Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

We stellen wereldwijd meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen nog eens 260.000 functies via ons dealernetwerk en bij onze leveranciers en lokale ondernemingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije. 

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.

Over JAGUAR LANDROVER

Over Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.