UNIEKE LAND ROVER DEFENDER OP ‘DESIGNER STREET’ IN SELFRIDGES

Maandag 29 oktober 2018

 • Nieuwe Designer Street Room in Oxford Street is open en huisvest de Selfridges Edition Land Rover Defender Works V8
 • De Selfridges Edition Land Rover Defender staat in de schijnwerpers bij onthulling van afdeling herenmode in Londens warenhuis
 • Unieke Defender 110 Works V8 Soft Top, met kap in typisch Selfridges-geel en met merknaam, wordt permanent in de winkel uitgestald
 • Bezoekers kunnen in het exclusieve model plaatsnemen en zelf ervaren hoe dit Britse icoon aanvoelt
 • Drie gespecialiseerde technici van Land Rover Classic bouwen ter plaatse de afgewerkte 4x4 in minder dan vier dagen weer op vanaf het rollend chassis dat het gebouw binnenkwam
 • Ook in eigen land inspireert de Defender als onderdeel voor winkelinrichting: sinds enige tijd siert een doorgesneden Defender het interieur van The Chocolate Line shop van Dominique Persoone in Brugge.

Antwerpen, België -  Een unieke Land Rover Defender Works V8 is nu permanent te zien in de nieuwe Designer Street Room van het befaamde Londense warenhuis Selfridges, nadat hij zijn intrede maakte door een raam op de eerste verdieping en opnieuw in elkaar werd gezet in de afdeling herenmode.

De Selfridges Edition is enig in zijn soort: hij werd gebaseerd op de 405 pk sterke Defender Works V8 – 70th Edition en beschikt over een hele waaier aan kenmerken op maat, zoals de koetswerkkleur Bronze Green, een kap in Selfridges-geel met het merk erop, retrozetels met aangepaste stiksels en unieke Selfridges-badges.

Met een kraan werd de gedemonteerde auto als een onderdelenkit door een raam op de eerste verdieping gehesen. Daarna assembleerden drie gespecialiseerde technici en vijf medewerkers van Land Rover Classic de Defender voor de ogen van de klanten. Dit unieke voertuig zag in 2016 het levenslicht als een gewone Defender 110 2.2 TDCi Pick Up, maar de afgelopen vijf maanden investeerde het personeel van Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry er ruim 930 uur doorgedreven vakmanschap in.

Jaguar Land Rover Classic Director Tim Hannig vertelde: “Alles aan deze auto, van het speciale leder met kruisstiksels, de unieke Selfridges-kap en de Works V8 Conversion, is het werk van onze geavanceerde Classic Works-faciliteit in Coventry. Dit zou wel eens de snelst geassembleerde exclusieve Defender ter wereld kunnen zijn, maar de klanten van de Londense Selfridges krijgen genoeg tijd om ervan te genieten.”

Net als Land Rover heeft Selfridges een rijke Britse geschiedenis. Het beroemde warenhuis was het geesteskind van de Amerikaan Harry Gordon Selfridge, die in 1906 in Londen aankwam en in 1909 zijn eerste warenhuis opende op de huidige locatie in Oxford Street. Terwijl Land Rover dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, is Selfridges volgend jaar dus al 110 jaar op de markt.

Sebastian Manes, Buying and Merchandising Director van Selfridges, merkte op: “Dit is een primeur voor zowel Selfridges als Land Rover: een exclusieve wagen die specifiek voor de nieuwe Men’s Designer Street Room van het warenhuis werd gebouwd. De Defender wordt een platform voor onze partners uit de kunst en mode en speelt een centrale rol in deze dynamische ruimte. We zijn zo opgetogen dat we hebben kunnen samenwerken aan deze nieuwe fase in onze lopende relatie, die op een onverwachte manier hulde brengt aan creativiteit en design.”

Bij de recente verbouwing van de vestiging van The Chocolate Line in Brugge werd een soortgelijk project opgezet: nog voor de inrichting van de winkel plaatsvond, werd een Defender die in de lengte doorgesneden is, geïntegreerd. Dominique Persoone is reeds geruime tijd Land Rover ambassadeur en schonk onlangs twee chocoladen Defenders ter ondersteuning van het Unsung Heroes-platform van Land Rover.

BELANGRIJKSTE GEGEVENS VAN DE SELFRIDGES EDITION DEFENDER:

 • In amper vier dagen met de hand gebouwd: een record voor een Defender
 • 405 pk sterke V8-benzinemotor: 237% krachtiger dan de originele 2.2 TDCi-diesel
 • 11 meter hoog gehesen met een kraan tot aan een raam op de eerste verdieping
 • Met de hand gebouwd door een team van vijf Land Rover Classic-medewerkers
 • 25 onderdelen op maat
 • Zal dit jaar naar schatting worden gezien door twee miljoen bezoekers van Selfridges

OPMERKINGEN VOOR REDACTEURS

Jaguar Land Rover Classic is de officiële bron van authentieke auto's, deskundige diensten, originele onderdelen en onvergetelijke ervaringen voor wereldwijde liefhebbers van klassieke Jaguars en Land Rovers. Ons snel groeiende team van hoog opgeleide ingenieurs, gediplomeerden en stagiairs bij Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry is gespecialiseerd in het als nieuw restaureren van beide merken en het bouwen van exclusieve 'New Original' auto's, zoals de Jaguar D-type.

Informatievragen van potentiële Jaguar Land Rover Classic-klanten moeten worden gericht aan: info@classic.jaguar.co.uk of info@classic.landrover.co.uk / +44 (0) 203 601 1255 www.jaguar.com/about-jaguar/jaguar-classic www.landrover.com/explore-land-rover/reborn.html

Voor meer informatie over Jaguar Land Rover Classic Parts kunt u surfen naar jaguarclassicparts.com of contact opnemen met onze Technical Advisors op +44 (0) 2475 565 708 Voor Jaguar Classic Parts: jclassic@jaguarlandrover.com

Voor Land Rover Classic Parts: lclassic@jaguarlandrover.com Voor meer persberichten van Jaguar Classic, zie www.media.jaguar.com Bijkomende media-informatie over Land Rover Classic is beschikbaar op www.media.landrover.com