WERELDWIJDE ONTHULLING VAN DE JAGUAR- EN LAND ROVER-MODELLEN VOOR 007

  • SPECTRE-stuntvoertuigen van Jaguar en Land Rover, Jaguar C-X75, Range Rover Sport SVR en Land Rover Defender, maken hun opwachting op het Internationale Autosalon van Frankfurt.
  • SPECTRE-acteurs Naomie Harris en David Bautista wonen onthullingsevenement voor het Autosalon bij.
  • Gastentertainment door Britse zanger en muzikant John Newman.
  • Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations [SVO] en Jaguar Land Rover Design werkten samen met filmmakers aan het ontwerp en de creatie van de Bond-film.
  • SVO is verantwoordelijk voor de meest luxueuze en performante wagens die Jaguar Land Rover maakt.
  • Jaguar en Land Rover onthullen exclusieve en interactieve beelden van de SPECTRE-set op www.jaguar.com en www.landrover.com.

15 september 2015, Frankfurt: Vanavond vierde Jaguar Land Rover zijn voertuigen die te zien zijn in het nieuwe Bond-avontuur, SPECTRE. Wagens zoals de Jaguar C-X75, de Range Rover Sport SVR en de iconische Land Rover Defender stalen de show toen ze werden onthuld aan het publiek in het vorstelijke Thurn und Taxis in Frankfurt.

Naomie Harris (Moneypenny) en David Bautista (Hinx) waren eregasten op het evenement vol glamour waarop de speciale stuntvoertuigen voor de jongste James Bond-film werden voorgesteld. De Britse zanger en muzikant John Newman entertainde de gasten met een aantal toptienhits uit zijn album.

In SPECTRE, de 24e James Bond-film van Albert R. Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studios en Sony Pictures Entertainment, zien we de Jaguar C-X75 in de met maanlicht overgoten straten van Rome, in een van de meest iconische achtervolgingsscènes van de film. De C-X75 supersportwagen, bestuurd door Hinx (David Bautista), werd uitgeroepen tot meest geavanceerde Jaguar ooit gebouwd, en werd aangeleverd door Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO) in samenwerking met ontwikkelingspartner Williams Advanced Engineering met hoofdkwartier in Oxfordshire (Engeland).

SVO werd in juni 2014 opgericht om te beantwoorden aan de alsmaar hogere verwachtingen van de veeleisende en enthousiaste Jaguar- en Land Rover-klanten. De afdeling ontwikkelt ultraperformante versies van bestaande modellen, speciaal bestelde, superluxueuze uitvoeringen, alsook beperkte reeksen voor verzamelaars en vertegenwoordigt zo het nec plus ultra van de twee iconische merken.

De speciaal aangepaste Land Rover Defender-modellen en de Range Rover Sport SVR, de snelste en krachtigste Land Rover ooit, zijn te bewonderen in belangrijke actiescènes gefilmd in Oostenrijk. De uiterst terreinvaardige Defender-modellen, gebouwd door de afdeling JLR Special Operations, onderscheiden zich door hun enorme terreinbanden met een diameter van 94 cm en hun uitgebreide koetswerkbescherming om het hoofd te bieden aan het uitdagende terrein van de met sneeuw bedekte bergwegen waar de opnames plaatsvonden.

Acteur David Bautista: “De kans krijgen om deel uit te maken van een iconische achtervolgingsscène in een Bond-film en om met de C-X75 supersportwagen te rijden, was voor mij een droom die werkelijkheid werd. Dit is echt een prachtig beest van een wagen die zeker een plaats in de filmgeschiedenis zal veroveren.”

Naomie Harris, die in SPECTRE de rol van Moneypenny voor haar rekening neemt, voegde eraan toe: “Ik heb mijn Bond-debuut gemaakt in de Defender en denk met veel plezier terug aan de opnames in Istanbul. Het is fantastisch om in zo'n speciale filmreeks te kunnen meespelen en ik ben verheugd om samen met het Jaguar Land Rover-team in Frankfurt te zijn.”

John Edwards, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations, zei: "We zijn trots dat Jaguar Land Rover opnieuw deel mocht uitmaken van het iconische autogamma van een van 's werelds meest gevierde filmreeksen. Het is de uitgelezen kans om productiemodellen en concept-cars in de schijnwerpers te zetten en we kijken ernaar uit om nog lang te mogen meewerken aan de James Bond-films."

Fans uit de hele wereld worden op de sociale netwerken en gloednieuwe merkwebsites van Jaguar Land Rover getrakteerd op exclusieve SPECTRE-inhoud: zo krijgen ze speciale toegang tot nooit-geziene beelden en interviews met het design-, SVO- en stuntteam, alsook een schitterende 360°-voorstelling van de Jaguar C-X75.

SPECTRE wordt vanaf oktober 2015 uitgebracht over de hele wereld.

 

– EINDE –

 

OPMERKINGEN VOOR REDACTEURS

Voor meer informatie kunt u terecht op:

www.media.landrover.com en www.media.jaguar.com

Of kunt u contact opnemen met:

Isabelle Michiels, Jaguar Land Rover Belux, imichiel@jaguarlandrover.com

+32 476 427 738

Voor videobestanden met een hogere resolutie kunt u terecht op: http://www.broadcast.jaguarlandrover.com/stories/9335

 

Over Jaguar Land Rover Special Operations

Het Special Operations-team van Jaguar Land Rover levert bijzondere voertuigen, speciale bestellingen, erfgoedproducten en merkgoederen af. Binnen Special Operations is Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations verantwoordelijk voor de bouw van een gamma ultraperformante productiemodellen voor zowel Jaguar als Land Rover, personaliseringsproducten en beperkte reeksen met een hoge waarde voor beide merken.

Over SPECTRE

Een cryptische boodschap uit zijn verleden brengt James Bond op het spoor van een duistere organisatie. Terwijl M een politieke veldslag levert om het voortbestaan van de geheime dienst te verzekeren, dringt Bond steeds dieper door in lagen van bedrog om de verschrikkelijke waarheid achter SPECTRE te onthullen. De film werd geregisseerd door Sam Mendes,geschreven door John Logan, Neal Purvis en Robert Wade, en geproduceerd door Michael G. Wilson en Barbara Broccoli.

Over Albert R. Broccoli’s EON Productions

EON Productions Limited en Danjaq LLC zijn volledige dochterondernemingen van de Broccoli/Wilson-familie. Danjaq is de in de Verenigde Staten gevestigde onderneming die samen met Metro-Goldwyn-Mayer Studios het copyright op de bestaande James Bond-films bezit. Ze controleert ook het recht om nieuwe James Bond-films te maken, evenals alle merchandising wereldwijd. EON Productions, een filiaal van Danjaq, is de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde productieonderneming die de James Bond-films maakt. De 007-franchise is de langstlopende in de filmgeschiedenis: sinds 1962 werden al drieëntwintig films gemaakt. Michael G. Wilson en Barbara Broccoli volgden Albert R ‘Cubby’ Broccoli op en produceerden enkele van de meest succesvolle Bond-films ooit, waaronder CASINO ROYALE, QUANTUM OF SOLACE en SKYFALL. De 24e film, SPECTRE, is momenteel in postproductie.

Over Metro-Goldwyn-Mayer

Metro-Goldwyn-Mayer is een toonaangevend entertainmentbedrijf dat zich toelegt op de wereldwijde productie en distributie van film- en televisie-inhoud. De onderneming bezit een van 's werelds meest uitgebreide bibliotheken van hoogstaande films en televisie-inhoud. Bovendien heeft MGM geïnvesteerd in nationale en internationale televisiekanalen en is het bedrijf meerderheidsaandeelhouder en distributeur van de United Artists Media Group (UAMG). Voor meer informatie, bezoek www.mgm.com.

Over Sony Pictures Entertainment

Sony Pictures Entertainment (SPE) is een dochteronderneming van Sony Entertainment Inc., op haar beurt een dochteronderneming van de in Tokio gevestigde Sony Corporation. De wereldwijde activiteiten van SPE omvatten de productie, aankoop en distributie van films, de productie, aankoop en distributie van televisieprogramma's, televisienetwerken, de creatie en distributie van digitale inhoud; de uitbating van studiofaciliteiten en de ontwikkeling van nieuwe entertainmentproducten, services en technologieën. Voor meer informatie kunt u terecht op http://www.sonypictures.com.

Contacteer ons
Indra Alex Consultant, Grayling
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Indra Alex Consultant, Grayling
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER