DE PAUL SMITH DEFENDER: LAND ROVER GEEFT EXCLUSIEVE FILM VRIJ

 

●    Sir Paul Smith, onvoorwaardelijke fan en levenslang eigenaar van de Land Rover Defender, ontwierp samen met Land Rover een unieke speciale editie van het wereldwijde auto-icoon.

●    De Defender op maat is getooid met handgemaakte illustraties, speciaal ontworpen door de afdeling Special Vehicle Operations van Land Rover.

●    In een exclusieve film geeft Sir Paul ons inzicht in zijn creatieve denkproces en zijn werk met Land Rover om een auto op maat te bouwen. 

 

Ter gelegenheid van de London Fashion Week 2016 heeft Land Rover een film over zijn samenwerking met de Britse ontwerper Sir Paul Smith vrijgegeven. In de film ontwerpen ze samen een Defender op maat, die werd onthuld vlak voor de Defender uit productie werd genomen.

Paul werkte nauw samen met het Special Vehicle Operations-team (SVO) van Land Rover, dat klanten individuele aanpassingen en personaliseringen aanbiedt om unieke wagens te bouwen volgens hun persoonlijke wensen. Onder leiding van de Chief Design Officer van Land Rover, Gerry McGovern, kon hij zijn unieke, persoonlijke versie van dit wereldwijde auto-icoon creëren.

Om de gewenste look te verkrijgen, gaf Paul het SVO-team een reeks Pantone-kleurreferenties. Die werden vervolgens speciaal gemengd om de 27 kleuren voor de buitenkant van de auto te creëren.

Sir Paul Smith zei het volgende over zijn unieke auto: "Binnenin contrasteert het zwarte leder met blauwe stiknaden en zijn er tal van kleine verborgen details. Zo werd er bijvoorbeeld in het handschoenvakje een afbeelding van een sleutelset geprint. Vervolgens zit er een handgeschilderde bij op het dak, nog een ondeugende verwijzing naar het platteland en het erfgoed van de wagen. Ook werd de traditionele Defender-klok vervangen door een dashboard in Paul Smith-stijl. Mijn ontwerpen staan bekend om hun aandacht voor detail en dat moest in deze Defender zeker ook tot uiting komen."

EINDE

 

Aantekeningen voor redacteurs:

Land Rover

Al sinds 1948 bouwt Land Rover rasechte 4x4-modellen met volwaardige terreincapaciteiten over het hele modellengamma. De Discovery, Discovery Sport, Range Rover, Range Rover Sport en Range Rover Evoque zijn elk wereldwijd de referentie in hun SUV-segment. 80% van het modellengamma wordt geëxporteerd naar meer dan 170 landen.

Over Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations

De afdeling Special Vehicle Operations van Jaguar Land Rover levert uiterst performante en luxueuze wagens voor veeleisende en enthousiaste klanten. SVO produceert ook kleine reeksen met een hoge meerwaarde voor beide merken en voert bestellingen voor gepersonaliseerde en op maat gebouwde wagens uit.

 

Paul Smith in 25 woorden

Paul Smith is de bekendste ontwerper van Groot-Brittannië. Hij wordt geprezen om zijn creatieve esthetiek die traditie aan moderniteit koppelt.

Paul Smith uitgebreid

Paul Smith is de bekendste ontwerper van Groot-Brittannië. Hij wordt geprezen om zijn creatieve geest die traditie aan moderniteit koppelt. Paul Smith, die bekend staat om zijn kleding en accessoires, specialiseert zich in het inventieve gebruik van traditioneel vakmanschap en baanbrekend design om schitterend gemaakte, verleidelijke en moderne stukken te creëren.

Paul Smith is een smaakmaker, een toonaangevende expert op het gebied van Britse en internationale designtrends. Met zijn voorliefde voor eclectische culturele referenties en discrete, karakteristieke combinaties, drukt Paul Smith een erg eigentijdse esthetiek uit.

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER