‘Design Your Evoque’! net zoals onze drie bekende juryduo’s

En rijd zes maanden rond in uw zelf ontworpen Range Rover Evoque

De Range Rover Evoque wordt gezien als een begeerd designobject en dit inspireerde Land Rover er in 2014 toe de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd op te starten. Na het grote succes van de eerste editie, roept het automerk dit jaar voor de tweede keer alle autoliefhebbers op om hun eigen droomontwerp te creëren voor de Range Rover Evoque. De gelukkige winnaar, gekozen door een professionele jury én door het grote publiek, zal gedurende 6 maanden in zijn/haar zelf ontworpen Range Rover Evoque rondrijden!

Bij de lancering van de Range Rover Evoque in 2010, gooide het automodel onmiddellijk hoge ogen. De wagen werd overladen met erkenningen voor zijn opvallende looks, met als hoogtepunt de award voor ‘Design Car of the Year 2012’. Het commercieel succes bleef niet uit, wat van de Evoque op korte tijd het populairste Land Rover model gemaakt heeft. Intussen heeft de Evoque eind vorig jaar een upgrade ondergaan naar het model MY16 en kwam er ook een speciale cabrio-versie op de markt, die recent op het Autosalon in Brussel in première onthuld werd.

De Range Rover Evoque combineert een stijlvol design met een veilige, comfortabele rij-ervaring en met alle voordelen van een 4x4. Om het unieke ontwerp van zijn stads-4x4 in de kijker te zetten, bedacht Land Rover in 2014 de originele ‘Design Your Evoque’-wedstrijd, die dankzij het grote succes voor de tweede keer doorgaat van 1 februari tot 1 juni 2016.

 

Wedstrijd

Op 1 februari wordt de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd afgetrapt en kan elke enthousiaste auto- en designliefhebber zijn of haar ontwerp maken van de Range Rover Evoque via de Design Your Evoque Facebook-app, waar ook gestemd kan worden voor de beste ontwerpen. Land Rover deelt daarbovenop zelf nog twee wild cards uit. De professionele jury, bestaande uit drie bekende duo’s die ook elk hun eigen Evoque ontwierpen, herleidt deze 22 modellen tot 5 finalisten. In de finaleronde wordt een winnaar bepaald, die gedurende 6 maanden in zijn of haar zelf ontworpen Range Rover Evoque mag rondrijden.

 

De ‘Design Your Evoque’-wedstrijd verloopt in verschillende fases:

1A. Eerste stemmingsronde voor het bepalen van de halve finalisten (februari 2016 - maart 2016): Via de wedstrijd-app kan iedereen zijn ontwerp uploaden op de Facebook-pagina van Land Rover. Een foto van de creatie komt in de fotogalerij terecht, waar iedereen erop kan stemmen. Vervolgens verzamelen deelnemers zoveel mogelijk stemmen voor hun ontwerp. De 20 designs die de meeste stemmen hebben gaan door naar de halve finale.

1B. Wild cards voor de halve finalisten: Land Rover selecteert, bovenop de 20 finalisten, twee ontwerpen die met een wild card doorgaan naar de halve finale.

2. Jurydeliberatie voor het bepalen van de finalisten (april 2016): Een professionele jury bestaande uit drie duo’s selecteert haar vijf favoriete ontwerpen uit de 22 halve finalisten. De vijf geselecteerde ontwerpen worden gerealiseerd.

3. Finale met tweede stemmingsronde voor het bepalen van de winnaar (mei 2016): De 5 finalisten mogen gedurende 2 weken in hun zelf ontworpen Range Rover Evoque MY16 rondrijden om stemmen te verzamelen. De uiteindelijke winnaar is de finalist die het meeste aantal stemmen verzamelt in de tweede stemmingsronde op de DYE-app.

4. Afsluitmoment (juni 2016): Sleuteloverhandiging aan de winnaar die gedurende een half jaar in zijn/haar zelf ontworpen Range Rover Evoque mag rondrijden.


De jury

Het aflopen van de stemmingsronde op 31 maart 2016 betekent het startschot voor de jurydeliberatie. De twintig designs die op dat moment de meeste stemmen in de fotogalerij hebben verworven, gaan door naar de volgende ronde, samen met twee ontwerpen, gekozen door Land Rover. De drie juryduo’s werden geselecteerd door Land Rover omwille van hun sterke affiniteit voor design, stijl en creativiteit en andere waarden die ze met Land Rover en de Range Rover Evoque in het bijzonder gemeen hebben.

Michael en Nathan van het jonge Belgische modelabel O’Rèn slaagden erin hun eerste black/white collectie in België te doen inslaan als een bom. Zij werken voor het eerst samen met Land Rover maar vinden het fantastisch om hun (Aziatisch georiënteerde) creativiteit eens op een andere manier te kunnen laten opborrelen in het ontwerp van hun eigenzinnige art car genaamd ‘Kaiju’ en deden hierdoor op hun beurt weer inspiratie op voor hun volgende collectie.

 

De tweelingbroers en jonge topsporters Nicola en Olivier Philippaerts zijn de oudste zonen van Ludo Philippaerts. Zij legden de laatste jaren een indrukwekkend parcours af in de jumpingwereld. Recent werden ze in Zweden ook het internationale gezicht van H&M binnen de paardensport, dankzij het belang dat ze zelf hechten aan uitstraling, mode en stijl. Land Rover is traditioneel gelinkt aan de paardensport met onder andere speciale technologieën voorzien voor paardentrailers. Het design van Nicola en Olivier is gebaseerd op de obstakels die ze overwonnen hebben in hun carrière dankzij de steun van hun familie.

Sepideh Sedaghatnia, uitgeroepen tot sommelier van het jaar in 2013 en sinds kort eigenaar van haar eigen wijnbar Divin by Sepi en Michel Moortgat, de CEO van de familiebrouwerij Duvel Moortgat, werden door Land Rover samengebracht om op zoek te gaan naar wat hen verschillend maakt, maar ook bindt in hun gezamenlijk Evoque-design. Allebei vinden zij design heel belangrijk, wat onder andere tot uiting komt in het interieur van Sepidehs wijnbar en in de campagne van de personaliseerbare Vedettflesjes en recent zelfs unieke Duvel Mini flesjes voor gastronomische restaurants.

 

De professionele jury zal de ontwerpen vergelijken en na overleg beslissen welke vijf modellen doorgaan naar de finale. Bezoek onze jurypagina op de ‘Design Your Evoque’-wedstrijdapp voor meer achtergrondinformatie over deze persoonlijkheden.

Maak tot eind maart uw eigen creatie in de Facebook-app en laat uw vrienden en kennissen op uw model stemmen tijdens de ‘Design Your Evoque’-wedstrijd. Doe zeker mee en rijd binnenkort misschien rond in uw zelf ontworpen Range Rover Evoque!

 

EINDE

 

Voor meer informatie of indien u interesse heeft in een interview met een van de juryduo’s over het verhaal achter hun design, kan u contact opnemen met:

Isabelle Michiels, PR Manager Jaguar Land Rover België, op het nummer +32 3 241 11 32 of via imichiel@jaguarlandrover.com.

 

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER