INTELLIGENTE, GECONNECTEERDE JAGUAR- EN LAND ROVER-MODELLEN TESTEN OP ‘GECONNECTEERDE CORRIDOR’

  • Jaguar Land Rover test op de Britse wegen een vloot van geconnecteerde wagens die met elkaar kunnen communiceren
  • De tests kaderen in het 7,1 miljoen pond kostende UK CITE-project dat de eerste volledig geconnecteerde infrastructuur uitbouwt met het oog op zelfrijdende wagens
  • De weginfrastructuur en voertuigen, waaronder diverse exemplaren van de Discovery Sport, Range Rover en F-PACE, werden uitgerust met een ongeziene combinatie van draadloze technologieën
  • De geconnecteerde auto’s uit de onderzoeksvloot communiceren met elkaar en hun omgeving om de veiligheid te verhogen, ongevallen te vermijden en de komst van zelfrijdende auto’s voor te bereiden

Jaguar Land Rover test momenteel slimme, geconnecteerde auto’s op de Britse wegen om de komst van zelfrijdende wagens voor te bereiden.

De tests op openbare wegen kaderen in het 7,1 miljoen pond kostende UK CITE-project dat de eerste volledig geconnecteerde infrastructuur in het Verenigd Koninkrijk uitbouwt met het oog op zelfrijdende wagens. De M40, M42, A45 en A46 zullen over een afstand van meer dan 60 kilometer worden uitgerust met een nooit geziene combinatie van draadloze technologieën (DSRC, mobiele 3G/4G-netwerken, wifi en glasvezelnetwerken) zodat voertuigen op elk moment verbonden zijn met elkaar en met de infrastructuur.

Het verbinden van auto’s met elkaar en met hun omgeving (V2X genoemd) is een cruciale stap voor een veilige, grootschalige implementatie van zelfrijdende auto’s. De nieuwste geconnecteerde technologieën vullen de bestaande sensoren aan en stellen voertuigen in staat om verder te ‘kijken’ en met andere voertuigen, de infrastructuur, voetgangers en het netwerk te 'communiceren'. Zo kan een bestuurder bijvoorbeeld gewaarschuwd worden wanneer een voorligger die zich nog buiten het gezichtsveld bevindt, heeft geremd waardoor een eventueel ongeval vermeden kan worden. Het systeem werkt zowel bij manueel als autonoom rijden en zal de verkeersveiligheid dus sterk ten goede komen, ongeacht het autonomieniveau.

Colin Lee, Connectivity Manager bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Om de voordelen van autonome wagens optimaal te benutten, moeten we meer inzicht krijgen in de infrastructuur die nodig is om ze te ondersteunen. Connectiviteit brengt ons niet alleen een stap dichter bij de realisatie van zelfrijdende auto’s, maar creëert ook een platform om onze klanten de komende jaren meer geconnecteerde veiligheidsvoorzieningen aan te bieden. We werken samen met een aantal fantastische, wereldwijde academici en experts uit diverse sectoren en kijken ernaar uit om dit project in de volgende testfase te brengen.

Jaguar Land Rover zal een hele waaier aan intelligente, geconnecteerde voorzieningen testen, zoals de elektronische noodstopwaarschuwing (electronic brake light warning, EEBL), de waarschuwing voor prioritaire voertuigen (emergency vehicle warning, EVW) en de interieurverklikkers (in-vehicle signage, IVS) die waarschuwen voor wegenwerken (roadworks warning, RWW) en de verkeerstoestand (traffic condition warning, TCW).

UK CITE is slechts een van de projecten met geconnecteerde en autonome voertuigen die Jaguar Land Rover helpen om klanten een bredere keuze aan uitrusting te bieden en tegelijk een aangename en veilige rijervaring te verzekeren. Dit project sluit naadloos aan bij de visie van de constructeur om de connectiviteit uit te breiden als een manier om autonome voertuigen te kunnen realiseren die zich kunnen handhaven in de meest uiteenlopende weg- en terreinomstandigheden.

EINDE

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguarlandrover.com of bij:

Isabelle Michiels

PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 32

E: imichiel@jaguarlandrover.com

 

Aantekeningen voor redacteurs:

Over Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld.

Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen te werk en ondersteunen we nog eens ongeveer 240.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije. 

Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om onovertroffen wagens te maken en onze klanten fantastische ervaringen te bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.

 

UK Connected Intelligent Transport Environment (UK CITE) is een project om de meest geavanceerde omgeving te creëren voor het testen van geconnecteerde en autonome voertuigen. In het kader daarvan wordt meer dan 60 kilometer aan stadswegen, grote wegen en snelwegen uitgerust met combinaties van drie ‘communicerende autotechnologieën’ en wordt nog een vierde technologie, bekend als LTE-V, getest. Het project gaat na hoe deze technologieën ritten kunnen verbeteren, files kunnen verminderen en entertainment en veiligheidsdiensten kunnen bieden door middel van een betere connectiviteit.

Verwacht wordt dat het project in het totaal 30 maanden in beslag zal nemen. Het consortium bestaat uit de volgende leden: Visteon Engineering Services Limited, Jaguar Land Rover, Coventry City Council, Coventry University, Highways England Company Ltd, HORIBA MIRA, Huawei Technologies (VK) Co Ltd, Siemens, Vodafone Group Services Ltd, Transport for West Midlands en WMG van de Universiteit van Warwick.

Innovate UK is het innovatieagentschap van het Verenigd Koninkrijk. We richten ons tot ondernemingen en stimuleren baanbrekende innovaties uit de Britse economie door ondernemingen te financieren en met elkaar in contact te brengen, zodat ze de producten, processen en industrieën van de toekomst kunnen creëren. Onze missie bestaat erin de productiviteit te verhogen, de export te stimuleren en de Britse economie veel sneller te laten groeien dan in andere landen. Voor meer informatie en om op de hoogte te blijven van ons laatste nieuws, kunt u terecht op www.gov.uk/innovateuk, kunt u ons volgen op Twitter via @innovateuk of kunt u zich inschrijven op ons YouTube-kanaal op www.youtube.com/InnovateUK.

 

Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER