SURREËLE VARIATIE OP NIEUWE JAGUAR E-PACE SUV DOOR DIGITALE KUNSTENAAR

  • Jaguar E-PACE wordt ster in reeks van CGI-foto’s, gemaakt door digitaal kunstenaar Chris Labrooy
  • Animaties geïnspireerd op leuke en speelse nieuwe compacte SUV, die de bijnaam ‘Jaguar Cub’ kreeg.
  • De reeks beeldt de Jaguar E-PACE af terwijl hij ‘speelt’ op stedelijke locaties zoals Detroit (VS), waar de afbeeldingen gisteren werden onthuld.
  • Eveneens gepubliceerd: de geanimeerde designfilm over de verborgen details en designinspiratie achter de Jaguar E-PACE, verteld door Ian Callum, Design Director van Jaguar.
  • Bekijk hem op: https://youtu.be/DAAB8D-uxoI

Detroit, V.S., 21 september 2017 – Jaguars nieuwe, prestatiegerichte E-PACE SUV speelt de hoofdrol in een reeks van ‘warped reality’-foto’s van digitaal kunstenaar Chris Labrooy. De kunstwerken vieren de Noord-Amerikaanse lancering van Jaguars nieuwe compacte prestatie-SUV.

Labrooy liet zich inspireren door het speelse karakter van de E-PACE en diens onthulling met kurkentrekkerstunt en plaatst de auto in een reeks onwaarschijnlijke locaties en scenario’s. De ‘Transposition’-fotoreeks die vandaag werd onthuld, zoomt in op Detroit, een stad die bekendstaat om haar automobiele erfgoed, en de locatie waar de E-PACE vandaag zijn Amerikaanse debuut beleeft.

De in het Verenigd Koninkrijk werkzame Labrooy werkte samen met het Jaguar-designteam onder leiding van Design Director Ian Callum om een reeks afbeeldingen te creëren die de auto – met een twist weliswaar – in zijn natuurlijke habitat toont. Tijdens de ontwikkeling van de Jaguar E-PACE werkten Callum en zijn collega’s nauw samen met het ontwikkelingsteam om de auto een ludiek karakter te geven.

Driedimensionaal CGI-kunstenaar Chris Labrooy verklaarde:

“Deze samenwerking is enkel mogelijk met een echt toekomstgericht denkend team. Zodra ik begreep wat de ‘Jaguar Cub’ of ‘Jaguarwelp’ precies inhield, fungeerde het als leidraad voor mijn creativiteit. Zo kon ik scenario’s creëren die het plezier en de jeugdige gevoeligheden van de E-PACE in beeld brachten.

Nieuwe E-PACE-designfilm

Jaguar heeft ook een kortfilm gepubliceerd, die de inspiratie en details achter het design van de nieuwe Jaguar E-PACE in beeld brengt.

In de film vertelt Ian Callum, Jaguars Director of Design, hoe het designteam de eerste compacte prestatie-SUV van het merk ontwierp. Twee sleutelthema’s in hun ideeën waren dat de auto ‘karakter’ en een ‘ludieke toets’ moest hebben. Ian legt uit hoe deze tot leven kwamen en hoe ze zich inspireerden op het race-erfgoed van Jaguar.

De volledige film vindt u hier: https://youtu.be/DAAB8D-uxoI

De Jaguar E-PACE beschikt over een aantal subtiele details geïnspireerd door tijdloze designideeën:

  • Chicanes op het circuit– de opvallende vormgeving van op chicanes geïnspireerde koetswerk- en interieurelementen komt tot uiting in het dashboard en de lichtsignatuur van de achterlichten.
  • Leica-camera – de tactiele draaiknoppen centraal onderaan het dashboard zijn geïnspireerd op de nauwkeurige bedieningselementen van een klassieke Leica-cameralens.
  • Gestalt-theorie – de theorie die visuele perceptie beschrijft en onderzoekt hoe mensen visuele elementen organiseren in groepen of gehelen, ook al zijn ze dat van zichzelf niet. De consolematten vooraan en zetellabels komen die belofte na, met een Jaguar-print die vanaf bepaalde hoeken zichtbaar is.
  • Wildlife – de ludieke tekening van een jaguarwelp in de verdonkerde rand van de voorruit en in de projectie van de omgevingsverlichting zijn louter bedoeld om een glimlach op het gezicht van de klanten te toveren.

De E-PACE werd op 13 juli aan de wereld voorgesteld op de Londense ExCel-beurs. Jaguars nieuwe prestatie-SUV veroverde een plaats in het GUINNESS BOOK OF WORLD RECORDS door de grootste kurkentrekkersprong ooit in een productiemodel te maken. De onthulling van de Jaguar E-PACE, die goed was voor een GUINNESS WORLD RECORDS-titel, kunt u hier bekijken: https://youtu.be/9yatAJVA_4E

- Einde -

Editors’ notes:

Over Jaguar

Jaguar verblijdt de wereld al meer dan tachtig jaar met zijn elegante design en adembenemende prestaties. 

De huidige Jaguar-familie belichaamt als geen ander de Art of Performance en zal in 2018 opnieuw worden uitgebreid met de volledig elektrische prestatie-SUV I-PACE. Hij vervoegt de opmerkelijke, alom geprezen en bekroonde XE, XF en XJ berlines, de indrukwekkende sportwagen F-TYPE, de prestatiegerichte cross-over F‑PACE – Jaguars snelste verkopende auto ooit – en de gloednieuwe compacte prestatie-SUV E-PACE.

 

Contacteer ons
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Isabelle Michiels PR Manager, Jaguar Land Rover
Over JAGUAR LANDROVER

Jaguar Land Rover is de grootste autoconstructeur van Groot-Brittannië en is opgebouwd rond twee iconische Britse automerken: Land Rover, ‘s werelds toonaangevende merk van prestigieuze terreinwagens, en Jaguar, een van de meest vooraanstaande luxe- en sportwagenmerken ter wereld. Wereldwijd stellen we meer dan 44.000 mensen tewerk en ondersteunen we nog eens ongeveer 260.000 arbeidsplaatsen bij onze retailers, leveranciers en lokale afdelingen. De productie is geconcentreerd in het VK. Daarnaast zijn er ook fabrieken in China, Brazilië, Oostenrijk en Slowakije.  

 Bij Jaguar Land Rover worden we gedreven door de passie om wagens te maken die de beste in hun klasse zijn en onze klanten fantastische ervaringen bieden gedurende hun hele levensduur. Onze producten worden wereldwijd verkocht. In 2017 verkocht Jaguar Land Rover 621.109 wagens in 130 landen. Meer dan 80 procent van onze wagens was bestemd voor de export.

We innoveren voortdurend: dit jaar gaat meer dan £4,5 miljard naar de creatie van nieuwe producten en investeringen.

Vanaf 2020 worden alle nieuwe modellen van Jaguar Land Rover geëlektrificeerd, wat de keuze voor onze klanten verder zal verruimen. We zullen over ons hele gamma geëlektrificeerde producten lanceren, van volledig elektrische wagens tot plug-inhybrides en ‘mild hybrids’, maar blijven daarnaast ook ultraschone benzine- en dieselmotoren aanbieden.


NEWSROOMS

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX

JAGUAR LANDROVER